Ticaret Bakanlığı Kimya, Toprak ve Sağlık Endüstrileri Dairesi ihraç yapan firmaların yoğun şekilde irtibat kurdukları dairelerden bir tanesidir.  

Dolayısıyla Ticaret Bakanlığı’nın bu yükü hafifleten tecrübeli personellere sahip olmasıyla ve iletişimin gücüyle tüm engeller aşılıyor.

Hayatta eleştirmek elbette güzel ancak eleştirdiğimiz kadar şahit olduğumuz ve tüm kurumlardan beklenen, Devletin gücü, sıcak yüzü ve şefkatini bizzat gösteren isimli isimsiz kahramanlarını da paylaşarak güzellikleri yaymak bizim için çok önemlidir.

Önce Kocaeli Sanayi Odası Gebze Temsilciliğinde başlayan ve onay için Ticaret Bakanlığı Kimya, Toprak ve Sağlık Endüstrileri Dairesinde son bulan DİİP raporu alınmasıyla arada yaşanan süreç ve şahit olduğum koordinasyonu paylaşacağım.

Kocaeli Sanayi Odası Gebze Temsilciliği az sayıda personelle yoğunluğun üstesinden geldiğini en başta belirtelim. Personel sayısı çok az olup sanayinin başkenti Kocaeli Gebze İlçesinin yükünü iki kişinin kaldırması ve sorunsuz şekilde üstesinden gelmeleri elbette kolay değil. İki ayrı kurum arasında uyumun sağlanması ihracat yapan sanayi kuruluşlarının da işini kolaylaştırıp ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan sanayicilerinin de yüzünü güldürüyor.   

Ticaret Bakanlığı Kimya, Toprak ve Sağlık Endüstrileri Dairesine ulaşan sanayicinin telefon görüşmesine bizzat şahit olmak ise bana helal olsun dedirtti. Telefonun diğer ucunda sonradan öğrendiğim Ticaret Bakanlığı Kimya, Toprak ve Sağlık Endüstrileri Dairesi Şube Müdürü Reşit Alper Erdil vardı. Kendisini tanımam hayatta ilk defa duyduğum kibar ve alçak gönüllü bir ses tonuna sahipti.

Alper Bey, gayet yapıcı ve ihracatçı firmaların yanında olduğunu bir aksama yaşanmaması için ve sürecin hızlı ilerlemesi için sergilediği mücadeleci tavrı ve yaklaşımı adeta takdire şayandı. En önemlisi de her zaman deriz ya “liyakat” işte Alper bey tam konusuna vakıf, uzman ve yaptığı işe hakim tam bir devlet adamıydı.

Devlet'in gücünü karşısındakine hissettirip bilgi birikimi ve yapıcı yaklaşımıyla makamının hakkını veren Reşit Alper Erdil Bey, gibi işini severek yapanlar için çok sevdiğim ve her fırsatta dile getirdiğim bir sözdür.” Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”

Sanayicinin her zaman yanında olan Ticaret Bakanımız Sayın Prof. Dr. Ömer Bolat, yoğun yurtdışı temaslarıyla Gebze'nin yetiştirdiği Ticaret Bakan Yardımcısı Sayın Mustafa Tuzcu, Kimya Daire Başkanı Sayın Alper Eriten’nin nezdinde Kimya, Toprak ve Sağlık Endüstrileri Dairesi Şube Müdürü Sayın Reşit Alper Erdil ve Ticaret Bakanlığı’nın birbirinden değerli daire başkanlarına kısacası bütün emektarlarına başarılar dilerim.

Rabbim kolaylıklar versin.

Kalın Sağlıcakla,

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.