Kocaeli'de Halk Sağlığı Haftası Yürüyüş Etkinliği

3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında bugün Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından doğal güzellikleri ile bilinen Başiskele ilçesinde hareketli ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş etkinliği düzenlendi.

banner279
05 Eylül 2024 Perşembe 09:07
Kocaeli'de  Halk Sağlığı Haftası Yürüyüş Etkinliği

Programa Başiskele Kaymakamı  Dr. Soner Şenel, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Ahmet Sarıışık, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uz. Dr. Mürsel Durmaz, Başkan Yardımcıları Uz. Dr. Zeliha Yeğin ve İrfan Kaynar, Karamürsel İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mesut sağlık personelleri ve ailelerinin yanı sıra vatandaşlar da katılım sağladı.

 

Başiskele sahili yürüyüş parkuru boyunca ellerinde döviz ve pankartlar eşliğinde yürüyen katılımcılar fiziksel aktivite ve hareketli yaşama dikkat çekti, kamuoyuna farkındalık oluşturdu.

 

Etkinlik kapsamında ayrıca sağlık çalışanları tarafından vatandaşlara sağlıklı yaşam, kanser tarama, bulaşıcı hastalıklar, ruh sağlığı, tütün ve bağımlılık konularında bilgilendirmelerin gerçekleştirildiği stantlar da açıldı. Stantlarda vatandaşlarımıza sağlıklı yaşam, fiziksel aktivite, beslenme gibi konularda önemli bilgiler aktarıldı, broşür, kitapçık ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.

 

Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası nedeniyle ilimizde  gerçekleştirilen bu tarz programların amacının halk sağlığı ve koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine dikkat çekmek olduğunu belirtti.

 

Pehlevan “Sağlık Bakanlığımız tarafından Halk Sağlığı Haftası kapsamında bu yıl Sağlığını Erteleme, Harekete Geç ana teması belirlendi. Bu kapsamda ilimiz genelinde tüm ilçelerimizde hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Birinci basamak sağlık hizmetleri ve aile hekimleri tarafından sunulan hizmetlerin tanıtımı kapsamında vatandaşlarımıza belli noktalara kurulan stantlar aracılığı ile sağlıklı beslenme, obezite, diyabet (şeker hastalığı), hipertansiyon (yüksek tansiyon), kanser taramaları, bağımlılıkla mücadele, aşılama ve anne sütünün önemi gibi çeşitli konularda bilgilendirmeler sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalar doğrultusunda vatandaşlarımızı sağlıklı yaşam stantlarına başvurmaya  ve bu  önemli hizmetlerden yararlanmaya davet ediyorum” şeklinde  konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287