Canan Karatay'dan 'kaya tuzu' önerisi

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, kaya tuzunun çok önemli bir mineral olduğunu belirterek, "Kaya tuzunu kontrolü olarak tüketebildiğiniz kadar tüketebilirsiniz." dedi.

banner279
17 Eylül 2016 Cumartesi 16:28
Canan Karatay'dan 'kaya tuzu' önerisi
İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Çankırı'da bulunan Tuz Mağarası'nın önemli bir rezerv olduğunu belirtti.
Kaya tuzunun sağlık için önemli bileşenleri barındırdığına dikkati çeken Karatay, "Kaya tuzu aslında tuz değildir, çok önemli bir mineraldir. Halit denilen bir mineraldir. Kaya tuzu, insan vücudunda bulunan 92 mineral ve elementin 84'ünü barındırır." diye konuştu.
Karatay, kaya tuzunun sağlık açısından önem taşıdığına işaret ederek, içinde insan için en çok ihtiyaç duyulan mineraller olan kalsiyum, potasyum, magnezyum, manganez, bakır, çinko, selenyum ve iyot bulunduğunu kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287