Rize’de ilk kez gerçekleştirilen Fetih Kutlaması’nda konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gençlere kendi tarihimizin öğretilip sevdirilmesi gerektiğini belirterek, Che’nin resimlerinin Türk gençlerinin tişörtlerinde olmaması gerektiğini söyledi.
Rize Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez Rize’nin Fethi adı altında bir kutlama programı gerçekleştirildi. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet’in Trabzon’u fethine dayandırılarak düzenlenen kutlama programı Rize Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. İlki gerçekleştirilen kutlamaya katılım az olurken, tribünler boş kaldı.
"KURTULUŞLAR DEĞİL FETİHLER ANILIR"
Kuran-ı Kerim okunarak başlayan programda konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Türkiye’de kutlanan kurtuluş günlerini eleştirip, bunların yerine zafer günlerinin kutlanması gerektiğini söyledi. Kahraman, “2 Mart Rize’nin Kurtuluş günü olarak anılır. Kurtuluş günleri tabiri yanlıştır. Kurtuluşlar değil fetihler alınır. ‘Ben esirdim şu tarihte kurtuldum’ demek; acziyet ifade eden ve insanın maneviyatını törpüleyen bir tariftir. Oysa bir çok zaferimiz var. Niye zaferleri kutlamayacağız. Rusya’nın Rize’yi işgalinden sonda 1917’de orada bir Komünist ihtilal oldu. Lenin iş başına geldi. Çar kimlerle dost ise onlarla düşkün düşmanları ile ise dost oldu. Osmanlı ile de dost oldular. Kendiliklerinden çekilip gittiler. Bu Trabzon’dan Rize’den Artvin’den, Erzurum’dan, Sarıkamış’tan topyekün çekildiler memleketlerine döndüler” dedi.
"GÜÇLENİYORUZ, DAHA DA GÜÇLENECEĞİZ"
Kahraman, tüm engellemelere rağmen Türkiye’nin gelişmeye devam ettiğini ifade ederek, “Güçleniyoruz. Daha da güçleneceğiz inşallah. Bize çelme takmalarına rağmen, bütün kullandıkları ajanlara, teröristlere rağmen, Pensilvanya’da besledikleri nankör, hain, zalim, satılmışlara rağmen, asker üniforması giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz ve ettirmekteyiz. Çünkü geniş bir coğrafyanın mesuliyetini taşıyoruz” şeklinde konuştu.
“CHE DENEN EŞKIYA BENİM GENCİMİN YAKASINDA, GÖĞSÜNDE OLAMAZ"
Kahraman, Türk gençlerine kendi tarihimizin anlatılarak sevdirilmesi gerektiğine vurgu yaparak, Che Guevara örneğinden yabancılara karşı duyulan sevgiyi eleştirdi. Kahraman, “Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih’i Dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak" dedi.
Kutlama programında Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap, Kahraman’a ahşap işleme bir alem hediye etti.
(İHA)
28 Ağustos 2016 Pazar 21:53
Son Güncelleme: 29.08.2016 00:18