"FETÖ komisyonu yakında çalışmalara başlayacak"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) faaliyetlerini inceleyecek komisyonun yakında çalışmalara başlayacağını söyledi.Kahraman, TBMM 26. Dönem 1. Yasama Yılında 88 kanun tasarısı...

banner279
27 Eylül 2016 Salı 12:10
"FETÖ komisyonu yakında çalışmalara başlayacak"
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) faaliyetlerini inceleyecek komisyonun yakında çalışmalara başlayacağını söyledi.
Kahraman, TBMM 26. Dönem 1. Yasama Yılında 88 kanun tasarısı ve 25 kanun teklifi kanunlaşarak yürürlüğe girdiğini söyledi.
TBMM 26. Dönem 1. Yasama Yılı faaliyetlerini düzenlediği basın toplantısında değerlendiren Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Meclisin 26. Dönem 1. Yasama Yılında yaptığı çalışmaları anlattı.

“EGEMENLİĞİN MİLLETE AİT OLDUĞU İLKESİ DEMOKRASİNİN TEMEL UNSURUDUR”
Mecliste ne yapılıyorsa millet adına milletin gözü önünde yapıldığına dikkat çeken ve bütün çalışmaların şeffaf bir şekilde takip edildiğini söyleyen Meclis Başkanı Kahraman “Egemenliğin silahlı bir güç veya bir gruba değil, millete ait olduğu ilkesi demokrasinin temel unsurudur ve temelidir” ifadelerini kullandı.
2015 yılında 2 seçim yaşandığını hatırlatan ve 26. Dönem 1. Yasama Yılının 17 Kasım 2015 tarihinde başladığını söyleyen Kahraman, aradan geçen 11 aylık sürede yasama, denetim ve temsil görevleri açısından oldukça yoğun çalışmalara sahne olduğunu ifade etti.
26. Dönem 1. Yasama Yılında en önemli faaliyetlerden birisinin Anayasa Mutabakat Komisyonu çalışmalarının yeniden başlaması olduğunu ifade eden Kahraman, yeni anayasa çalışma sürecinde yaşananları anımsattı. “İnancım ve temennim odur ki, Meclisimiz bu dönemde yeni bir anayasa yapacak ve siyasi tarihimizde mümtaz bir yer edinecektir” açıklamasında bulunan Kahraman, böylece siyasi partilerin seçim çalışmalarında en önemli vaatlerinden olan yeni bir anayasa yapma taahhütlerini yerine getirmiş olacaklarını kaydetti.
Mevcut 1982 anayasasında 18 ayrı tarihte değişiklikler yapıldığını, toplam 196 maddeden oluşan anayasanın 114 ayrı değişikliğe uğradığını ve yüzde 43’ünün değiştiğini açıklayan Kahraman “Böylesi insicamını ve bütünlüğünü kaybetmiş bir anayasa Türkiye’yi taşıyacak durumda değildir” dedi.

"1. YASAMA YILINDA 88 KANUN TASARISI VE 25 KANUN TEKLİFİ KANUNLAŞTI”
TBMM Genel Kurulunun 26. Dönem 1. Yasama Yılında 128 birleşim gerçekleştirdiğini, başkanlığa 483 kanun tasarısı, bin 339 kanun teklifi geldiğini, kanun tasarılarının 88 tanesi, kanun tekliklerinin de 25’inin kanunlaşarak yürürlüğe girdiğini kaydeden Kahraman “92 kanun kabul edildi ve 26 tane Meclis kararı alınmıştır. Halen 321 kanun tasarısı ve 5 kanun teklifi Genel Kurulun gündeminde bulunmaktadır. 70 kanun tasarısı, bin 327 kanun teklifi ilgili komisyonlardadır. 4 kanun tasarısı hükümetçe, 5 kanun teklifi ise teklif sahibi milletvekillerince geri çekilmiştir. OHAL kararı çerçevesinde 8 KHK başkanlığımıza sunulmuştur. 20 Mayıs 2016 tarihinde Genel Kurulda kabul edilen 6718 sayılı Kanun ile anayasaya eklenen geçici 20’inci madde ile toplam 682adet dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin tezkere ilgili mercilere ulaştırılmak üzere Başbakanlığa gönderilmiştir” diye konuştu.
8 bin 469 yazılı, 563 sözlü soru önergesi verildiğini, yazılı soru önergelerinin 2 bin 767 tanesinin, sözlü soru önergelerinin de 51 tanesinin hükümetçe cevaplandırıldığının altını çizen Kahraman, TBMM Başkanlığına 15 genel görüşme önergesi, 14 gensoru, bin 221 meclis araştırma önergesi, 2 meclis soruşturması önergesi verildiğini kaydetti. Kahraman, 26. Dönemde TBMM’de 3 ayrı konuda araştırma komisyonu kurulmasına karar verildiğini söyledi.

“FETÖ KOMİSYONU ÇALIŞMALARINA YAKINDA BAŞLAYACAK”
“26. Dönem 1. Yasama Yılında Mecliste kurulan araştırma komisyonlarından üçüncüsü, ülkemizde bir ur gibi büyüyen ve devletimizin bütün organlarına virüs gibi yayılan, merkezi Amerika’da bulunan FETÖ’nün faaliyetleri ile ilgilidir” açıklamasında bulunan Meclis Başkanı Kahraman, komisyonun çalışmalarına yakında başlayacağını ifade etti.
Mecliste 18 ihtisas komisyonu bulunduğunu belirten ve komisyonların 26. Dönem 1. Yasama Yılında son derece önemli çalışmalar yürüttüklerini, komisyonların bu yasama yılında 458 kanun tasarısı ve teklifini görüşerek karara bağladıklarını söyleyen Kahraman, “TBMM millet iradesinin tecelli ettiği ve milletin çare aradığı yerdir. Bu çerçevede vatandaşlarımızın en çok başvurduğu komisyonlar, Dilekçe Komisyonu, İnsan Hakları İnceleme Komisyonu ve Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonudur. Dilekçe Komisyonuna 3 bin 248 başvuru yapılmıştır. Başvuru sahiplerinin yüzde 70’i erkek, yüzde 28’i kadın, yüzde 2’si de tüzel kişidir. Bu arada çeşitli STK’lar ve girişimler tarafından toplu imza ile verilen dilekçe sayısı da bin 564’tür. İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu da bu yasama yılında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmüştür. Komisyonu bin 7612 başvuru yapılmış olup, onlardan bin 431’i işleme alınmıştır. Komisyonumuz yoğunluklu olarak ceza ve tutuk evlerindeki hükümlü ve tutukluların sorunları, yargı kararlarından memnuniyetsizlik ve yasal düzelme talepleri üzerinde çalışmıştır. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bu yasama yılında oluşturduğu 3 ayrı alt komisyon ile vatandaşların sorunlarına çare bulmak için çalışmıştır” açıklamasında bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287