Köprülü Mehmet Paşa’nın kayınpederi Hacı Yusuf tarafından 1662 yılında yaptırılan Bedesten bünyesinde iç bedesten olarak bilinen Kervansaray’ın turistlerin yemek için tercih ettikleri mekanlardan biri olduğu, ilçeye her gelen turistin mutlaka yemek yediği ve semaver çayı içtiği belirtildi. Tek sütün üzerine 4 kubbesi olan Kervansaray’ın mimari ve tarihi dokusu ile güzel bir atmosfer oluşturduğu, donanım olarak tarih koktuğu bu nedenle yemek ve çay içilen mekan olarak tercih edildiği kaydedildi.
Büyük yatırım ve emeklerle turizme kazandırılan tarihi mekanı gezen Hamit Bayram, ilçenin en güzel mekanlarından olan Kervansaray’da yemek yiyerek semaver çayı içmenin farklı bir duygu olduğunu belirterek, ilçeye gelen herkesin bu mekana uğramasını tavsiye etti.
Tarihi Kervansaray’ın yemek ve semaver çayı ikramının yanı sıra nişan ve düğün törenlerinde de kullanıldığı öğrenildi.