New York Türkevi’nde Türk ve Müslüman polisler bir araya geldi

Türkiye’nin New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal, 180. Polis Haftası kapsamında New York Polis Teşkilatı’nda (NYPD) görev yapan Türk, Pakistanlı ve Müslüman polisleri Türkevi’nde ağırladı.

banner279
16 Nisan 2025 Çarşamba 13:21
New York Türkevi’nde Türk ve Müslüman polisler bir araya geldi

ABD (İGFA) - Türkiye'de bu yıl 180'incisi kutlanan Polis Haftası, ilk kez New York'ta anlamlı bir buluşmaya sahne oldu. Türkiye'nin New York Başkonsolosu Muhittin Ahmet Yazal, New York Polis Teşkilatı'nda (NYPD) görev yapan Türk, Pakistanlı ve Müslüman polisleri Türkevi'nde ağırladı.

İlk kez düzenlenen etkinlikte, bu buluşmanın gelenekselleştirilmesi hedeflendi.

Başkonsolos Yazal, “Umarım bu yıl bir geleneği başlatıyoruz. Türkevi, dostluk ve paylaşımın merkezi” diyerek etkinliğin her yıl büyümesini dilediğini belirtti.

NYPD Dedektifi Uğur Bek ise çeşitliliğin önemine vurgu yaparak, “Harika bir etkinlikti, gelecek yıllar için sabırsızlanıyorum” dedi.

Etkinlikte konuşan Türk polisler, Türk ve Amerikan bayraklarını göğüslerinde taşıyarak iki kültür arasında köprü kurduklarını ifade etti. Türkevi’ndeki buluşma NYPD’li Türk polislerin gurur ve dayanışma anlarına sahne oldu.

NYPD’de 9 yıldır görev yapan Dedektif Egemen Aydın, 20 aylık bir bebeğin hayatını kurtardığı anısını paylaşarak, “O anı unutamam” dedi.

Kadın dedektiflerden Sibel Yılmaz ise İngilizce bilmeden ABD’ye gelip NYPD’ye katılan hikayesiyle “Hiçbir şey imkansız değil, yeter ki isteyin.” diyerek katılımcılara ilham verdi.

Kaynak: İGFA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280