2025 yılı fitre miktarı 180 TL oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar olan süre için fitre miktarını 180 TL olarak belirledi.

banner279
03 Şubat 2025 Pazartesi 16:08
2025 yılı fitre miktarı 180 TL oldu

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı başkanlığındaki toplantıda 2025 yılı Ramazan ayı için fitre miktarının belirlendiği kaydedildi.

Toplantı sonrası alınan kararların yer aldığı açıklamada, sosyo-ekonomik hayat şartları ve bir kişinin günlük gıda ihtiyacı göz önünde bulundurularak ülkemizde fitre miktarının 2025 yılı Ramazan ayından 2026 yılı Ramazan ayına kadar 180 TL olarak belirlendiği bildirildi.

"Fitre olarak belirlenen miktar, nakdi olarak verilebileceği gibi gıda maddelerinden ayni olarak da verilebilir" denilen açıklamada, "Belirlenen bu meblağ, aynı zamanda günlük oruç fidyesi bedelidir. Bunun yanında her bir mükellef, kendi günlük gıda harcamalarına denk düşecek bir meblağı fitre olarak verebilir" ifadeleri yer aldı.

Kaynak: İGFA

Son Güncelleme: 03.02.2025 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280