banner262
banner250

Sakarya Üniversitesi Yapay Zeka Politikaları Kurulu Toplandı

Yapay Zeka Politikaları Kurulu Toplantısı, Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Kurul üyeleri, Sakarya Üniversitesi'nin üretken yapay zeka politikalarını oluşturmak ve yeni ortak ders olarak belirlenen Yapay Zeka ve Üretkenlik dersinin içeriğini oluşturmak üzere bir araya geldi.

banner279
13 Haziran 2024 Perşembe 16:26
Sakarya Üniversitesi Yapay Zeka Politikaları Kurulu Toplandı

Toplantıda konuşan SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrah Doğan, yükseköğretimde üretken yapay zekanın önemine vurgu yaptı. Doğan, üretken yapay zekanın eğitimde inovasyonu teşvik edeceğini, öğrencilere daha kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunacağını ve araştırma süreçlerini hızlandıracağını belirtti. Ayrıca, üretken yapay zekanın, üniversitenin rekabet gücünü artırarak bilim dünyasında daha güçlü bir konum elde etmesine katkı sağlayacağını ve geleceğin mesleklerine hazırlanma sürecinde öğrencilere önemli avantajlar sunacağını ifade etti.

Toplantıda, yapay zeka teknolojilerinin etik kullanımına dikkat edilmesi gerektiği ve bu teknolojilerin sorumlu bir şekilde entegrasyonunun üniversitenin öncelikleri arasında yer aldığı vurgulandı. Kurul üyeleri, Yapay Zeka ve Üretkenlik dersinin içeriğinin güncel yapay zeka uygulamalarını ve teorik bilgileri içerecek şekilde kapsamlı olmasına vurgu yaparak öğrencilerin bu alanda yetkinlik kazanmalarını sağlamaya yönelik önerilerde bulundu.  Yapay Zekanın diğer derslerde de kullanılması gerektiğini belirten kurul üyeleri, bu hedefe ulaşmak için bu yaz eğiticilerin eğitimine yönelik programların düzenlenmesinin önemini de dile getirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287