"Başkasının elbisesiyle ağalık yapamayız"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Kendi müziğimiz, oyunlarımız, sporlarımızın daha popüler hale geldiğini görebilirsek eğer, Türk milleti olarak dünyanın önde gelen milletlerinden biri olmuş olacağız. Çünkü başkasının...

banner279
31 Ağustos 2016 Çarşamba 16:18
"Başkasının elbisesiyle ağalık yapamayız"

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, “Kendi müziğimiz, oyunlarımız, sporlarımızın daha popüler hale geldiğini görebilirsek eğer, Türk milleti olarak dünyanın önde gelen milletlerinden biri olmuş olacağız. Çünkü başkasının elbisesiyle ağalık yapamayız, kendi elbisemizi giymek zorundayız” dedi.
Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali’ne ev sahipliği yapan Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve festivale katkı sağlayan kurumların temsilcileriyle teşekkür yemeğinde bir araya geldi.
Küçükçekmece Belediye Başkanlığı binasında, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen yemeğe, Bilal Erdoğan ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz’in yanı sıra İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Haydar Özdemir, Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya ve festivale destek veren kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

“TÜRK MİLLETİ DÜNYANIN ÖNDE GELEN MİLLETLERİNDEN BİRİ"
Programda tüm katılımcıların 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayan Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali’yle iyi bir iş yaptıklarının altını çizerek, “Zaferleri hatırlamak ve hatırlatmak önemli ve biz bunların farkına yeni yeni varıyoruz. Çünkü bize belki 150-200 yıl artık kaybetmeye alışmamız gerektiği vaaz edildi. Özgüvenimiz hep ayaklar altına alınmaya çalışıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferi’ni bile son 15 yılda gündeme getirmeye başladık. Kut’ül Amare gibi çok önemli bir zaferi daha geçen sene anmaya başladık. Çünkü, İngilizler rencide olmasın diye bir zaman bırakmıştık kutlamayı. Etnospor Kültür Festivali’ni yapalım diye başlarken, başkanlığını kabul ederken arkadaşlarım ’niye bununla uğraşıyorsun’ dediler. Biz bir festival yaptık 3 gün sürdü ama sandığımızdan çok daha büyük hayrı olacak bir iş yaptık. İnsanlara, arkadaşlarımıza hala anlatıyoruz ne olduğunu. İnsanlar gelmeden önce ne olduğunu anlamıyordu. İnanın, birçok vatandaşımız neye geldiğini bilmeden geldi. Geldikten sonra iyi bir şey yaptığını gördü. Her geçen sene kendi müziğimiz, oyunlarımız, sporlarımızın daha popüler hale geldiğini görebilirsek eğer, Türk milleti olarak dünyanın önde gelen milletlerinden biri olmuş olacağız. Çünkü başkasının elbisesiyle ağalık yapamayız, kendi elbisemizi giymek zorundayız. Rahmetli hocam söylerdi. Kendi elbisemizi giydiğimiz zaman dik duruşumuzla dünyaya adalet vaaz eder hala gelebiliriz” diye konuştu.
Bilal Erdoğan daha sonra konuşmasında şunları kaydetti:
“Gölgenin gücü adına diyorlar, kimse gölgenin gücü nedir diye sorgulamıyor. Aslında gölge karanlık bir şeydir. Star Wars’da karanlık taraf hep daha güçlü. Benim 2.5 yaşındaki oğlum bana Darth Vader’den bahsediyor. Karanlıkların lordu Darth Vader. Kötü ama güçlü, kötü ama karizmatik. Ben uluslararası ilişkiler, iktisat, siyasal bilgiler, kamu yönetimi alanlarında Amerika’da ve Avrupa’da 15 yıla yakın akademik çalışmalar yaptım. Hala doktorayı bitiremedim. Ama en son hocamla konuştuğumuz zaman Amerika’nın uluslararası ilişkiler alanında en son devirdiği çamlar gündeme geldi. Dünyanın bir polise ihtiyacı var derler. İyi kötü bunu şu an Amerika yapabilecek kudrete sahip. Gölgelerin gücü, karanlıkların daha güçlü olması, daha karizmatik olması. Amerika’nın iyi de olsa, kötü de olsa aslında dünyaya gerekli bir polis olduklarının vaaz etmelerinin alt yapısını oluşturduğunu şimdi görebiliyor muyuz? Matrix filminde verilmeye çalışılan mesaj da aynı. Kültürümüzün unutturulmaya çalışılan değerlerini yeniden hatırlattığımız bu festivalle diğer vakıf çalışmalarımız gibi daha geniş kesimlere doğru sembolü doğru mesajları doğru simgelere yerleştirmeye çalışmamız da çok önemli. Gölgelerin gücü adına ya da Amerikan filmlerinde kötünün daha karizmatik olduğunu görüyoruz ve bunların aslında basit olmadığını bunların yersiz yapılmadığını anlıyoruz. Onun için biz kendi değer sistemlerimizi çocuklarımıza iki üç yaşından itibaren bir şekilde hissedilir kılmak zorundayız. Çocuklarımız anaokulunda ya da ilkokulda sınıfına gittiği zaman koluna Osmanlı motifi olan deri bir bileklik taktı diyelim. Arkadaşları onunla alay mı edecek ya da ne kadar havalı mı diyecek. Filinta ve Diriliş Ertuğrul’la Osmanlı kıyafetleri biraz daha ilgi görüyor ama onların çocuklarımızın hayatında havalı hale gelmesi gerek. Dünyanın gidişatı gidişat değil. Bugün Brezilya’da cumhurbaşkanını indiren zihniyet, Japonya’nın da Güney Kore’nin de kendi dış politikasında özgün kararlarını vermesini istemiyor. Türkiye’nin hiç istemiyor. Çünkü Türkiye’nin belleğinde dünya için iddialı işler yapabilecek şeyler olduğunu biliyorlar. İşte bir Cerablus harekatı. PYD’yi vuruyorsun ses Amerika’dan geliyor. Dünyada ne karmaşık ilişkiler var. Biz, sadece askeri güçle, ekonomik güçle bu oyunları bozamayız. Kalıcı olmaz. Ancak kültürel alanda atacağımız kendimize ait ve iddialı adımlar olursa, kalıcı olabiliriz. Bizim çocuklarımız onların karakterlerine özenmeyecek, onların çocukları bizim kahramanlarımıza özenecek. Bizim tarihimizdeki büyük olayların parçası olsaydık keşke, bu Türk milleti ne büyük milletmiş dedirteceğiz inşallah. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.”
Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya da festivale ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

“İLÇEMİZE ÖNEMLİ BİR KATMA DEĞER SUNDUNUZ"
Festivalin Küçükçekmece’nin tanıtımına önemli bir katma değer sunduğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ise , “Bu işe ev sahipliği yapmak bizi son derece memnun etti. Etnospor’u Küçükçekmece’ye armağan ettiğiniz için teşekkür ederim. İlçemize önemli bir katkı sundunuz. Küçükçekmece’yi Türkiye’de duymayan kalmadı. İstanbul da daha iyi tanıdı. Bu işin beyin takımından, marangozuna, demircisine kadar hepinize çok teşekkür ederim. İlçemiz nüfus olarak İstanbul’un en büyük ilçesi. Etkinlik alanımızın alt ve üst tarafında iki farklı metro istasyonu olacak. Özellikle ulaşım noktasında daha farklı bir alanla buluşmuş olacağız” diye konuştu.
Buluşma, yemek ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona ererken, Bilal Erdoğan emeği geçenlere festival anısına kitap ve halk müziği albümleri hediye etti.
(İHA)

Son Güncelleme: 31.08.2016 16:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287