Kayıt dışılıkla etkin mücadele sürüyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi müfettişlerinin kayıt dışılıkla her alanda etkin yöntemlerle mücade ettiklerini kaydetti.

banner279
04 Ağustos 2024 Pazar 19:37
Kayıt dışılıkla etkin mücadele sürüyor

Büyük mükellefler nezdinde yürütülen incelemelerin aralıksız sürdüğünü kaydeden Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 'kayıt dışılıkla etkin mücadele' mesajı verdi.

Bakan Şimşek, büyük işletmelerin gerçek üretimlerini tespit etmek için yoğun randıman incelemeleriyle hammaddeden nihai ürüne giden süreci kontrol ettiklerini belirtti.

"Dürüst mükelleflerimizin her daim yanındayız, risk analizlerimizle kayıt dışılıkla yoğun mücadeleye devam edeceğiz" diyen Bakan Şimşek, büyük mükelleflere yönelik inceleme kapsamında bir sigara üreticisine 6 milyar lira ceza kesildiğini duyurdu.

Kaynak: İGFA

Son Güncelleme: 04.08.2024 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287