Rektör Al Ummanlı Öğrencileri Ağırladı

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, iki üniversite arasında imzalanan Akademik İş Birliği Protokolü kapsamında Umman Sultan Kâbûs Üniversitesinden gelen 20 öğrenciyi makamında ağırladı.

banner279
07 Ağustos 2024 Çarşamba 17:27
Rektör Al Ummanlı Öğrencileri Ağırladı

Rektör Prof. Dr. Hamza Al, uluslararası öğrencileri, "Türkiye'nin en güzel bölgelerinden birinde bulunan, belki de en yaşanabilir şehirlerinden biri olan Sakarya'nın üniversitesine hoş geldiniz" sözleriyle makamında karşıladı.

Sakarya Üniversitesinin ilk dört hedefinden biri olan uluslararasılaşma kapsamında gerçekleştirilen faaliyetlerin meyvelerini vermeye başladığını ifade eden Rektör Al, "Göle nazır, yeşil kampüsümüzle birleşen yenilikçi eğitim anlayışımız bugün bizleri, sizler gibi birbirinden değerli uluslararası öğrencilerimizin ilgi odağı haline getirdi. Toplam öğrenci sayımızın %10'u, yüzden fazla ülkeden gelen öğrencilerimizden oluşuyor. Uluslarasılaşma vizyonuyla yapılan tüm programlar bizim için çok değerli. Bu anlamda emek veren tüm akademik ve idari personellerimiz ile öğrencilerimize, sizleri buraya getiren programda emeği geçen İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı Hocamıza ve nezdinde fakülte ekibine teşekkür ediyorum. Sizleri üniversitemizde görmekten mutluluk duyuyoruz. Hem akademik hem de diğer tüm alanlarda ilişkilerimizin derinleşmesini ve bağlarımızın güçlenmesini istiyoruz" şeklinde konuştu.

Umman Sultan Kâbûs Üniversitesi Uluslararası Ofis Görevlisi Sâlim el-Hacerî, "Türkiye'de olmaktan, Türk kültürünü ve tarihini tanımaktan dolayı çok mutluyuz. Programın hedeflerinin en üstün şekilde gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz. Ayrıca hem Sakarya'da hem de Sakarya Üniversitesinde çok güzel karşılandık. Program kapsamında yapılan çalışmalar için ve bizleri burada evimizde gibi hissettirdiğiniz için sizlere ve Sakarya halkına teşekkür ediyoruz" dedi.

Birlik ve beraberlik içerisinde bilim üretmenin gerekliliğinden bahseden Rektör Al, öğrencilerin ziyaretlerinden dolayı yaşadığı memnuniyeti "Umman Sultan Kâbûs Üniversitesi idari ve akademik personeli ile özellikle öğrencilerine bizlerden selam götürün. Sakarya'da bir üniversiteniz var. Bunu bilmenizi isterim" şekline ifade etti.

Program Hakkında

Sakarya Üniversitesi ile Umman Sultan Kâbûs Üniversitesi arasında imzalanan Akademik İşbirliği Protokolü kapsamında ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın koordinesinde düzenlenen program, 4-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Umman Sultan Kâbûs Üniversitesinden gelen 20 öğrenci Türk Tarihi, Türkiye Ekonomisi ve Türkiye’deki İslami Finans Çalışmaları ve Türk Kültürü gibi konularda seminerlere katılacak ve Sakarya Üniversitesinin farklı fakültelerini ve laboratuvarlarını ziyaret edecekler. Sakarya’da bazı tarihi ve turistik mekanların da gezdirileceği uluslararası öğrenciler için İstanbul kültür gezisi de düzenlenecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287