Rusya: Halep’teki hava saldırılarını durduruyoruz

Rusya Savunma Bakanlığı, insani yardım konvoylarının geçişinin güvenli bir şekilde sağlanması için Halep’teki hava saldırılarını durdurma kararı aldıklarını duyurdu. Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu, yaptığı açıklamada, Rusya...

banner279
18 Ekim 2016 Salı 11:13
Rusya: Halep’teki hava saldırılarını durduruyoruz
Rusya Savunma Bakanlığı, insani yardım konvoylarının geçişinin güvenli bir şekilde sağlanması için Halep’teki hava saldırılarını durdurma kararı aldıklarını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanı Sergei Şoygu, yaptığı açıklamada, Rusya Hava Kuvvetleri ve Suriye Hava Kuvvetleri’nin Halep’teki hava saldırılarını Türkiye saati ile 10.00’da durdurduklarını duyurdu. İnsani yardım konvoylarının güvenli bir şekilde sağlanması, hasta ve yaralıların kentten tahliye edilmesi ayrıca 20 Ekim’deki "insani molaya" hazırlık yapılması için hava saldırılarının durdurulmasına karar verildiği belirtildi. Şoygu, "Halep’in doğusundaki silahlı grupları ateşkes ve kentten ayrılmaları yönünde ikna etmeleri için bu gruplar üzerinde etkili olan ülke liderlerine talepte bulunuyoruz" dedi.
Genelkurmay Başkanı Sergei Rudskoy ise, "Rus savaş uçakları ve Suriye hükümeti güçleri bu süreç boyunca hava saldırısı gerçekleştirmeyecek" dedi. Rudskoy, Militanların Halep’ten ayrılarak İdlib’e gitmek için 2 güvenli koridoru kullanabileceğini dile getirdi.
(İHA)

Son Güncelleme: 18.10.2016 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287