İngiltere’den çıkışa kadar istenenler var

Avrupa Birliğinden tamamen çıkana kadar İngiltere’nin uyması gereken şartlar açıklandı.

banner279
30 Mart 2017 Perşembe 10:48
İngiltere’den çıkışa kadar istenenler var

Avrupa Birliğinden tamamen çıkana kadar İngiltere’nin uyması gereken şartlar açıklandı.

Önerge, önümüzdeki Çarşamba günü Avrupa Parlamentosunda tartışılacak ve vekillere oylanmak üzere sunulacak. Söz konusu karar 27 ülkeden oluşan Avrupa Birliğinin vatandaşlarına büyük önem veriyor, AB’de yaşayan Birleşik Krallık vatandaşları ile Birleşik Krallık’ta yaşayan AB vatandaşları arasında karşılıklı anlayış olması ve ayrımcılık yapılmaması gerektiğini vurguluyor.

İKİ TARAFTA DEVAM EDEN YÜKÜMLÜLÜKLER

İngiltere Avrupa Birliğinden tamamen çıkana kadar AB’nin uzun vadeli bütçesindeki mali taahhütleri ve antlaşmadaki tüm yükümlülüklerini yerine getirmelidir. Bu aynı zamanda Birleşik Krallığın dört özgürlük temellerini uygulaması anlamına geliyor. Parlamento üyeleri, İrlanda ve Kuzey İrlanda arasındaki sınır sorununa değinmenin önemini de vurguladı.

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajanı, "Birlikten düzgün ve barışçıl bir çıkış çok önemli ve ileri ki zaman için AB-İngiltere ortaklığı için olası bir ön şarttır. Bunun pazarlığı yapılmaz Birlik üyeliğinin ayrıcalıkları ve sorumlulukları vardır bunlar dört özgürlük temelini garanti eder. Bu dört özgürlük, birliği birbirine bağlayan ve bölünemez kılan kural" diye belirtti.

"SAMİMİ İŞBİRLİĞİ"

Gruplar ve Anayasa İşleri Komisyonu, İngiltere’nin AB’den ayrılmadan önce olası üçüncü ülkelerle ticaret anlaşmalarına ilişkin görüşmelere başlamasının AB yasalarına aykırı olacağını ve diğer ülkelerdeki AB mevzuatı ile ilgili müzakerelerde İngiltere’den samimi bir işbirliği beklediğini belirtti. Vekiller, Birleşik Krallık ile bir veya daha fazla AB ülkesi arasında, örneğin İngiltere merkezli finansal kuruluşlarla ilgili ikili anlaşmaların AB Antlaşmalarına aykırı olmaması konusunda uyarıda bulundu. Avrupa Parlamentosu Brexit Koordinatörü Guy Verhofstadt "Bizim için en mühim konu vatandaşların haklarını ve yetkilerini en kısa sürede belirlemek. Müzakerelerde ele alınması gereken ilk konu bu vatandaşlar pazarlık konusu olmamalıdır" dedi.

"İNGİLTERE’NİN AB DIŞINDAYKEN AB İÇERİSİNDEYKENDEN DAHA İYİ BİR STATÜYE SAHİP OLMAMASI"

Parlamento vekilleri, AB üyeliğinin faydalarının AB’yi terk eden bir ülke için aynı olamayacağı kanaatinde. İngiltere ile AB arasındaki bağ gelecekte bir ortaklık anlaşması olarak görünebilir. Böyle bir anlaşma çevre, iklim değişikliği, vergi kaçırma ve kaçınma, adil rekabet, ticaret ve sosyal politika alanlarında AB standartlarının Birleşik Krallık tarafından saygıyla uygulanmasını gerektirir.

"GEÇİŞ DÜZENLEMELERİ"

Parlamento üyeleri, müzakerelerin başlayabileceği konusunda hem fikirler ve eğer İngiltere’nin AB’den ayrılma sözleşmesinde iyi bir ilerleme kaydedildiği ve bu ilerleme sağlandığı takdirde gelecekte yapılabilecek ortaklık anlaşmaların en fazla üç yıl sürebileceği belirtildi.

HABER 24

Son Güncelleme: 30.03.2017 11:05
Anahtar Kelimeler:
AvrupaIngiltere
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287