Kocaeli Dilovası İlçe Nüfus Müdürü olarak görevini sürdüren Hasan İstif, “Makam Odası” 1 ve 2’inci kitapların hazırlanmasındaki gayenin edebi bir eser ya da akademik bilgilerle dolu bir kitap ortaya koymak olmadığını belirterek, “Bilgiçlik taslayarak, laf ebeliği yapmak hiç değil, maksadımız yönetenin nasıl yönettiği, çalışanın nasıl yönetildiğinin anlamasına katkıda bulunmaktır. “dedi.
Türkiye genelinde okuyucuları tarafından yoğun ilgi gören “Makam Odası” 2’inci baskısında da yine herkesin bildiği, bazılarının sadece bildiğini zannettiği ince detayların Akademik detaya kaymadan konuların derinlemesine ele alınarak akıcı şekilde anlatılmaya çalışıldığı gözlendi.
Halk arasında hemen her muhabbette, söz devletten açılınca, bürokrasiden ve yöneticilerden şikâyet edenlerin özellikle okumaları tavsiye ediliyor.
İstif, “Kitabın basımına katkıda bulunan emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
Kitap Yurdu internet sitesinde de satışa sunulan “Makam Odası” 2’inci kitabı hakkında genel bakış olarak yapılan açıklama:
Kitabın içeriğinin tam özetidir aslında kapaktaki temsili resim. Makam odası, sade ve devletin gücünü, kudretini gösterir şekilde tefriş edilmiş.
Halk arasında hemen her muhabbette, söz devletten açılınca, bürokrasiden ve yöneticilerden şikâyet edilir, ne acıdır ki şikâyetlerin ekseriyetinde haklılık payı da vardır. Zira ülkemizin lideri Sayın Cumhurbaşkanımız bile bürokrasiden şikâyetçi olduğunu çok defalar ifade etmiştir konuşmalarında.
Arıza belli olduğuna göre, sistemin ve arızalı parçaların yeniden yapılandırılması gerektiği ortada.
Yönetimin her kademesinde, ister üst yönetici olsun, ister alt yönetici, ister devlet-kamu olsun, ister özel sektör hiç fark etmez, yönetecek olanlar ilkokul çağlarında, karakteristik özelliklerine varana kadar incelenip, yöneticilik vasıfları öne çıkmış çocukların özel olarak yönetici eğitimine tabi tutulması ve yönetim mekanizmasına dahil edilmesi durumunda iyi yönetimin ortaya çıkabileceği kuşkusuzdur.