Hasan Akgül: GATEM Meslek Lisesi’nde makina bölümünün kapatılmasına tepki gösterdi

Uğur GENCER/ Hürriyetçi Eğitim Sen Gebze Temsilcisi Hasan Akgül, “50 yıllık geçmişi olan GATEM Meslek Lisesi’nde makina bölümünün kapatılması kabul edilemez” dedi.

banner279
27 Ağustos 2024 Salı 11:30
Hasan Akgül: GATEM Meslek Lisesi’nde makina bölümünün kapatılmasına tepki gösterdi

Hürriyetçi Eğitim Sen Gebze Temsilcisi Hasan Akgül, “50 yıllık geçmişi olan GATEM Meslek Lisesi’nde makina bölümünün kapatılması kabul edilemez” dedi.

Hasan Akgül yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Sanayinin başkenti Gebzemiz’de irili ufaklı yaklaşık 5000 fabrikanın olduğu düşünülürse GATEM Meslek Lisesi’nde makina bölümünün kapatılması kabul edilemez. 50 yıllık geçmişi olan GATEM’de mesleki eğitimin temel taşı olan makine alanının kapatılması öğretmen, öğrenci, veli ve sanayideki iş gücünü etkileyecektir.

Bulunduğu konum itibariyle Gebze ve bölge ilçelerin tek vasıta ile ulaşabildikleri okulumuzda bazı bölümlerin iptal edilmesi ya da varolan başka bir okul bünyesine aktarılmaya çalışılması akla ziyan bir durumdur. Bunu yapmaya çalışan kişiler hangi kafa, hangi bıranş, hangi eğitim seviyesini düşünerek bu kararı almışlardır şaşmamak mümkün değildir.

Gebze Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde makine atölyesinin yetersiz olduğu gerekçe gösterilerek okul, ilçe ve il milli eğitim müdürlüğü tarafından okulumuzdaki makine alanı kapatılarak, öğrenciler şu an geçici eğitim yaptığımız Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne, bakanlıktan olur alınarak gönderecekler. Bu durum teknik ve kültür öğretmenlerinin, öğrenci ve velilerimizin mağdur olmasına sebep olacaktır.

En önemli husus ise Gebze gibi sanayinin başkenti olan bir yerde teknik eğitimin temel taşı olan ve tüm işletmelerde ihtiyaç olan makine alanı öğrencilerinin okuldaki alanı kapatılarak, sayıları azaltılacak. Böyle bir şey devletimizin geleceğine yönelik yapılacak en büyük kötülüktür.

Memleketin ekonomik olarak yükselmesi üretimden geçmektedir. Bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi ve okulumuzdaki atölye sorunun çözümü için çalışmaların yapılması daha yerinde olacak ve hiç kimse mağdur edilmeyecektir.

Atölye yapılması için Gebze Ticaret Odası’yla protokol imzalanmış ve bina yapım aşamasında makine alanı içinde atölyelerin planlamasının yapılacağı söylenmesine rağmen, bu konuyu gözardı edip, oldu bittiye getirip 50 yıllık tarihi olan Makine Teknolojisi bölümünü Gebze’nin merkezinde tüm öğrencilerin rahatça ulaşabileceği bir okulda kapatmak Gebze’ye yapılacak en büyük kötülüktür.

2024-2025 eğitim öğretim dönemi başlamadan gereği en kısa sürede yapılmalı, bahsettiğim şekilde alınmış bir karar var ise de bu kadardan dönülmelidir.

Hasan AKGÜL

HÜRRİYETÇİ EĞİTIM SEN GEBZE TEMSILCİSİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287