9.sınıflara telafi sınavı yapılacak mı?

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ile birlikte ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde önemli değişiklikler yapmıştı. Yeni yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Denmişti.

banner279
21 Haziran 2024 Cuma 08:45
9.sınıflara telafi sınavı yapılacak mı?

Bakan Tekin’den sınıf tekrarına sürpriz olacak mı?
 

Milli Eğitim Bakanlığı MEB, 2023-2024 eğitim öğretim yılı ile birlikte ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde önemli değişiklikler yapmıştı. Yeni yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Denmişti.

Alınan radikal kararlarla birlikte sınıf tekrarının yeniden gündeme gelmesiyle sınıf tekrarına kalan endişeli öğrenci velileri ise lisede ilk defa 9 sınıflara uygulanan yönetmelikle “Sınıf tekrarına kalan öğrenciler için telafi sınavı olacak mı? Sorusunun cevabını merakla bekliyorlar.  

Karne sonrası bayram olması münasebetiyle askıda kalıp netlik kazanmayan telafi niteliğindeki sınavların yapılıp yapılmayacağı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’den sınıfta kalan öğrenci sayısına göre çıkacak kararı bekliyor. 

Yeni Sisteme Okulların Fiziki Koşulları Uygun mu?

Devlet okullarında sınıf öğrenci sayıları fazla olduğundan sınıf tekrarına kalanlar ve okula yeni başlayacak olan öğrencilerin ciddi yoğunluğa neden olabileceği bir kez daha gözden geçirilmelidir.

Normal şartlarda devlet okullarında sınıfların kalabalık oluşundan özel okulları tercih eden maddi gücü olan velilerin bu radikal uygulamayla özel okulları daha fazla tercih edecekleri, özel okullara daha fazla talep olacağı konuşuluyor.

Müfredat Önemli Ancak 9 Sınıf Öğrencilerinin Kaderi Olmasın!

Henüz yeni liseye başlayan öğrenciler tam okullarına öğretmenlerine adapte olacaklarken sınavlar başladı. Üstelik köklü bir değişimle henüz liseye yeni başlayan öğrencilerin birçoğu bu durumdan çok fazla etkilendiler. Elbette gençlik için gelecek için MEB tarafından doğru adımlar atılıyor. Ancak eğitim sisteminde her yiğidin yoğurt yeme şeklini görelim derken bir nesli adeta deneme tahtasına da dönüştürmeyelim.

Kamuoyu MEB’den İstatistik Bekliyor!

Milli Eğitim Bakanlığı MEB özellikle devlet okullarında sınıf tekrarına kalacak öğrenci sayısının fazla olduğu iddia edilirken yeni yönetmelikte sınıf tekrarına kalan öğrencilerin neden devlet okullarında daha fazla olduğu, özel ve devlet okullarında sınıf tekrarına kalanların istatistiklerinin kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.

Kalın Sağlıcakla,

Son Güncelleme: 21.06.2024 16:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287