8 Nisan Dünya Romanlar Günü etkinliği Sakarya Üniversitesinde yapıldı

8 Nisan Dünya Romanlar Günü ve Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve I. Aşama Eylem Planı (2023-2025) kapsamındaki İl Eylem Planı çerçevesinde “Sakaryalı Romanların Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” Sakarya Üniversitesinde yapıldı.

banner279
16 Nisan 2024 Salı 16:55
8 Nisan Dünya Romanlar Günü etkinliği Sakarya Üniversitesinde yapıldı

Çalıştaya, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Topluma Katkı ve Sürdürülebilirlik Ofisi (TOKAS) Koordinatörü Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan, SAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Genç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Danışmanı Hilal Ünal, Sakarya Romanlar Derneği Başkanı Orhan Tanyel, Sakarya Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. D. Aydın Aktay, Sakarya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Sakarya İl Milli Müdürlüğü, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi yetkili temsilcileri, Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet, Sosyoloji ve Psikoloji Bölümü öğretim elemanları, Sakarya Romanlar İl Koordinatörü SHU Çağla Tanyel katıldı.

Düzenlenen çalıştayda, Roman vatandaşlara yönelik eğitim, sağlık, istihdam, barınma ve sosyal hizmetler gibi konular masaya yatırıldı. Çalıştayda çeşitli sorunlar ele alınarak, çözüm önerileri ortaya konuldu.Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan başkanlığındaki çalıştayın açılış konuşmasında; Doç. Dr. Taylan, “2009 yılında başlayan Roman Açılımı ile başlayan süreçte, Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2016-2021) ve 1. Aşama Eylem Planı (2016-2018) ve II. Aşama Eylem Planlarını (2019-2021) uygulanmış; 2023 yılı itibariyle de Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) yürürlüğe girmiş ve 1. Aşama Eylem Planı (2023-2025) başlamıştır. İster 2009 yılından isterse 2016 yılından itibaren başlatalım, Romanlara yönelik sosyal politikaların olumlu etkilerini sahada yürütülen gözlem ve araştırmalarla tespit ettik. Daha çok yol alınması lazım. Romanların başta sosyal dışlanma ve ayrımcılık, eğitim, istihdam, yoksulluk, barınma, sağlık alanlarında olmak üzere birçok problemi bulunmaktadır. Bugün çalıştayımızda, birçok kurum ve kuruluşun kıymetli temsilcileriyle bu sorunları ele alıp, çözüm önerileri getirmeyi planlamaktayız.” Ardından Prof. Dr. Özer Köseoğlu da “Üniversitemizin araştırma, eğitim gibi temel faaliyetleri yanına topluma katkı ve sosyal sorumluluk misyonuyla birçok çalışmaya ev sahipliği yaptığını ve yenilikçi ve çözüm getirici fikirleriyle başta şehrimize ve genel olarak ülkemize katkı sağlamaya devam etmekte olduğunu” vurgulayıcı konuşmasının ardından çalıştaya geçildi.

Çalıştayda Romanlara yönelik saptanan problemler ve bu problemlere çözüm önerileri kayda alınarak, daha sonra ilgili kurum ve kuruluşlarla bilgi paylaşımı amaçlı çalıştay raporu oluşturulacağı ifade edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287