İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ülkenin büyük ekonomik kayıplar yaşamasının nedenlerinden biri olan gıda sektöründeki standardizasyonu sağlamak amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Türk Standartları Enstitüsü ile ortak bir çalışma gerçekleştiriyor. 5-6 Ekim 2016 tarihleri arasında Grand Cevahir Hotel ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan sempozyumda, sebze ve meyvenin üretimden tüketimine kadarki yolculuğunda yaşanan kayıpların önüne geçmek için ürün ve ambalajlama konusunda yeni bir standart belirlenmesi hedefleniyor. Bu yıl sebze ve meyve başlığıyla ilk adımı atılan ve yerel yönetim temsilcileri ve akademisyenlerin de katılacağı Tüm Ürün, Kap ve Ambalaj Standartları Sempozyumu’na sektör temsilcilerinden birçok isim katılacak. Sebze, meyve ve ürünlerin ambalajlanması konusunda belirlenecek standartlar sayesinde hem ürünlerin israfı engellenecek hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlanacak.
(İHA)