İbrahim Çiçek’in 'Vuslata Doğru' kitabı çıktı

Uğur GENCER/ İş hayatı dışında boş kalmayı sevmeyen iş insanı İbrahim Çiçek boş zamanlarını kitap yazarak geçiriyor.

banner279
26 Temmuz 2024 Cuma 19:39
İbrahim Çiçek’in 'Vuslata Doğru' kitabı çıktı

İş hayatı dışında boş kalmayı sevmeyen iş insanı İbrahim Çiçek boş zamanlarını kitap yazarak geçiriyor.

Uzun yıllardır hobi olarak kitap yazmayı adet haline getirerek birçok kitap yazan Çiçek, bu davranışıyla gençlere adeta örnek olarak okumanın önemini ve zamanın çok kıymetli olduğunu aşılıyor.

Çıkardığı kitapları sevdiklerine ve yakın çevresine hediye eden İbrahim Çiçek’in, Gülnar Yayın Evi tarafından basılan son çıkardığı “Vuslata Doğru” şiir ve veciz sözler kitabı "Ç
ile Çekenler, Duygularımın Sesi, Gönül Teli,Yüreğimin Saklı Bahçesi, Hazan" eserlerinde olduğu gibi okurları tarafından yoğun ilgi görüyor.



VUSLATA DOĞRU- ÖN SÖZ

Değerli Şiir Severler, Kıymetli Kültür Dostları…

Şiir nedir? Şiir, duyguların kabardığı, gözyaşlarının coştuğu an; bütün kültürlerin, inançların bir kazanda hamur oluşudur. Şiir, yüreklerden dillere dökülen sözlerdir. Şiir, büyük üstatlarımızın da buyurduğu gibi hadis ve ayetlerden ilham alınarak ilahi aşka giden yoldur. Şiir, Yunus Emre’nin, Mevlana’nın, Hünkar Hacı Bektaş’ın yaşantıları ve düşünceleridir.

Kıymetli Şiir Severler;

Gerek dünyamızda gerekse ülkemizde yaşanmış ve yaşanmakta olan acılar, kederler, kavgalar, savaşlar ve soykırımlar arttıkça; dünyanın bazı ülkelerinde açlıklar, felaketler, depremler, zelzeleler, tsunamiler ve takat getirilemez olaylar devam ettiği müddetçe, benim gibi yüreği duygu yüklü, başka bir deyimle yüreği cız eden insanların gözleri dolup duyguları coştukça, yüreklerinin seslerini bu şekilde dile dökeceklerdir ve kıyamete kadar da dökülmeye devam edecektir.

Şiir yazmak ayrı bir meziyettir. Şiir yazan insan,dünyadaki ve çevresindeki bütün acıları, olayları yüreğinde hissetmelidir.
Başkasının acısını yüreğinde hissetmeyen biri şiir yazamaz. Şairlerin yazdıkları, çizdikleri, söyledikleri; toplumun ortak neşesi, hüznü ve kederidir. Bir başka deyişle, şiir ve şair geleneği, toplumun ortak kültürüdür, ortak sesidir, ortak acısıdır ve kederidir.

Vuslata Doğru 4

Dolayısıyla edipler, şairler, ozanlar, âşıklar ortak duygu ve düşüncelerle tarihler boyu ağıtlar, gazeller, destanlar, mâniler, türküler ve şarkılar yazıp söyleyerek kültür hizmetini yerine
getirmişlerdir. Yüreklerinde kopan fırtınaların, kasırgaların sesini, sedasını günümüze kadar bize ulaştırmışlardır.

Değerli Dostlar,

Okuduğunuz şiirler eğer sizin gönül telinize dokunuyor ise, eğer sizleri bazen duygulandırıp gözlerinizi yaşartıyor bazen eskilere götürüyor bazen neşe veriyor bazen aslanlar gibi kükretip şahlandırıyor ise bu demek ki bu şiir yoğurdu maya tutmuştur... Şiir hedefine ulaşmış demektir.

Umarım bizim şiirlerimizi de yüreğinize oturtur ve şiirlerimizden bu lezzeti alırsınız. Şiiri severek okumak, okuduğunu anlamak ve iliklerine kadar şiirin atmosferine girmek gerekir. Şiiri anlamak için umarım siz de bu duyguyla ve bu anlayışla okursunuz.

Değerli Dostlar;

Sonuç olarak, şiirleri hece hece okuyup o şiirle yüzleşmek ve bu şiirlerle kendi sorunlarınızı yüzleştirerek hayatınıza şiiri eklemek, şiirlerden ilham almak, şiirlerden ders çıkarmak gerekir. Şiir sevgisini başarmak dilek ve temennisi ile sizleri Allah’a emanet ediyorum.

Saygılarımla,

İbrahim Çiçek

.

Teknolojiye önem veren ve boş zamanlarını kitap yazarak değerlendiren başarılı iş insanı,

İbrahim Çiçek Kimdir?

30.04.1955 te Muş’un Taşoluk Köyünde dünyaya geldi. İlkokulu Taşoluk da tamamladıktan sonra 1969 da ailesiyle birlikte Gebze’ye göç etti. Ortaöğretimini Gebze’de tamamladı. 1975-1977 yılları arasında vatani görevini yaptı.

 

Askerden döndükten sonra bir süre özel sektörde çalıştı, 1980’li yıllarda ticaret hayatına atıldı önce tekstil sektöründe toptan perakende alanında çalışırken mobilya sektörüne girerek Çiçekler mutfak fabrikasını kurdu. İşlerini büyüttü geliştirdi ve bir süre sonra Uzay mutfak fabrikasıyla birleşerek halen bu sektörde faaliyetine devam etmektedir. 1994 te siyasete girerek belediye meclislerinde ve parti il yönetimlerinde bir süre siyaset yaptı. Ayrıca Ticaret odası, iş adamları derneği, spor kulüpleri ve hayır kurumları gibi birçok sivil toplum kuruluşlarında uzun yıllar yöneticilik yapmıştır. Yaklaşık 40 ülke gezmiş, görev yaptığı kurumlar ve şirketleri adına yurt içi ve yurt dışında birçok toplantıya katılmıştır. Evli 2 kız 3 erkek evlat babasıdır.

İş İnsanı İbrahim Çiçek’in Ticaret Hayatı

1980 yılında Çiçekler Ltd. şirketinin kurucusu olarak başladığım iş hayatında çok çalışarak azim ve istikrarla yaptığım her işte başarılı olmayı hedefledim. Çiçekler olarak tekstil ve inşaat sektöründe uzun
yıllar faaliyetlerimiz oldu.

1996 yılında Türkiye'de yeni gelişmekte olan hazır mutfak sekötrüne Çiçekler Mutfak markasıyla yatırım yapma kararı alarak kısa zamanda Türkiye'nin muhtelif yerlerinde birçok satış noktasıyla sektörde
önemli bir paya sahip olduk.

2009 yılında aynı sektörde faaliyet gösteren sektörün önemli markalarından biri olan Uzay Mutfak ile güçlerimizi birleştirerek Güzeller OSB'de kurulu modern tesisimizde yolumuza daha güçlü adımlarla devam ettik.


Kurulduğu günden beri sektöründe öncü olan Uzay Mutfak üretim ve kaliteye her daim önem vererek tercih edilen bir marka olmayı başarmıştır. Ülkemizde tercih edilen bir marka olmak bizim en büyük motive kaynağımız olmuştur.
 

Başarılı bir çalışma hayatı için dikkat edilmesi gereken prensiplerimiz oldu her daim. Çok çalışmak, disiplinli olmak, ekip çalışmasına önem vermek ve en önemlisi işimizi dürüst bir şekilde yapmak. Biz işimizi dürüst bir şekilde ve aşkla yaptıkça başarı kaçınılmaz olacaktı ve Uzay Mutfak Türkiye'de tercih edilen bir marka oldu.
 

https://www.haber41.com.tr/genel/ibrahim-cicekin-vuslata-dogru-kitabi-cikti-h20558.html

https://www.nefesgazetesi.com/genel/ibrahim-cicekin-vuslata-dogru-kitabi-cikti-h23327.html

Son Güncelleme: 26.07.2024 22:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287