“Gecekondulaşma sorunu yüzde 1‘in altına düştü”

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “Türkiye, hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde 1’in altına düşürmeyi başardı" dedi. Ekvator’un Başkenti Kito’da, 17-20 Ekim...

banner279
21 Ekim 2016 Cuma 21:01
“Gecekondulaşma sorunu yüzde 1‘in altına düştü”
Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “Türkiye, hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde 1’in altına düşürmeyi başardı" dedi.
Ekvator’un Başkenti Kito’da, 17-20 Ekim tarihlerinde Birleşmiş Milletler (BM) tarafından düzenlenen HABİTAT III konferansında konuşan Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, “HABİTAT II”de alınan kararlarla Türkiye’nin kentleşme politikasında önemli değişiklikler yaşandığını, bu kapsamda toplu konut ve kentsel dönüşüm alanında büyük bir faaliyet yürütüldüğünü söyledi.
Son 13 yılda sadece TOKİ vasıtasıyla Türkiye’de 750 bin konut üretildiğini ifade eden Ceylan, “Bunların büyük kısmı dar gelirli vatandaşlar için üretilen sosyal konutlardır. Özel sektör ise TOKİ’den daha fazla konutu üreterek insanımızın hizmetine sunmuştur. HABİTAT III Konferansı kapsamında kabul edilen “Yeni Kentsel Gündem”de belirlenen ortak vizyon doğrultusunda, güvenli şehirlerin oluşturulması için artan terörden kaynaklanan tehditlere karşı tedbir alınması çağrısı da büyük önem arz ediyor. 2030 sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde yer alan güvenli ve dayanıklı şehirlerin inşa etme hedeflerinin gerçekleştirilmesi yeni kentsel gündemin en önemli hedefini oluşturmaktadır. Türkiye, hızlı göç sonucu karşı karşıya kaldığı gecekondulaşma sorununu son 20 yılda yüzde 1’in altına düşürmeyi başardı.Ülkemiz dar gelirliler ve yoksulları koruyan tedbirler alarak, ucuz konut, ücretsiz sağlık ve girişimciliği ele alan istihdam politikaları izlemektedir. Türkiye doğa dostu, yeşil kentler ve yerel kalkınma ile 2023’e kadar yeni bir vizyon belirlemiştir. Bu durumun yeni kentsel gündemde yer almasından da mutluluk duymaktayım. HABİTAT II aktif katılımcılık, sahiplenme, açıklık ve şeffaflık gibi kavramların hayata geçirilebilmesi için çok aktörlü bir yönetişimi ön görmüştü. Kito Deklarasyonu ve yeni kentsel gündemin hazırlık sürecinin de benzer bir iklimle gerçekleşmesi son derece sevindiricidir. Bu yaklaşımın uygulama, gözden geçime ve izleme süreçlerinde de devam etmesini temenni ediyoruz. Sürdürülebilir kentleşme için son derece önemli olduğuna inandığımız yeni kentsel gündemin hayata geçirilmesinde, etkin koordinasyon, iş birliği ve ortaklıkların sadece ulusal ve yerel düzeyde değil, uluslararası düzeyde de gerçekleşmesinin önemli olduğunun altını çizmeliyim” diye konuştu.
(İHA)

Son Güncelleme: 21.10.2016 21:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287