DSİ Genel Müdürü felaket bölgesinde

DSİ Genel Müdürü Murat Acu, sel felaketinin yaşandığı Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulundu. Acu, bölgedeki vatandaşlardan ’dere yataklarına ve deniz kenarlarına kalıcı ve geçici yapı yapmamaları’ ricasında bulundu....

banner279
29 Eylül 2016 Perşembe 11:15
DSİ Genel Müdürü felaket bölgesinde
DSİ Genel Müdürü Murat Acu, sel felaketinin yaşandığı Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde incelemelerde bulundu. Acu, bölgedeki vatandaşlardan ’dere yataklarına ve deniz kenarlarına kalıcı ve geçici yapı yapmamaları’ ricasında bulundu.
Beraberinde Genel Müdür Yardımcısı Ergün Üzücek ve DSİ Trabzon Bölge Müdürü Mahmut Berber ile birlikte ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret eden Genel Müdür Acu, ardından 21 Eylül tarihinde yoğun yağan yağış sonucu taşkın oluşan Beşikdüzü ilçesinde bir dizi incelemelerde bulundu.
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ile birlikte yaptığı incelemelerin ardından değerlendirmelerde bulunan Acu “Meteorolojik verilere göre normal yağış miktarını dört katı yağışı beş saat içinde yağmıştır. Bundan dolayı ilçe merkezinde su basması meydana gelmiştir. Olayın akabinde Belediye ve DSİ ile ilgili kurumlar gerekli müdahaleleri yapmıştırlar. Bu su basmalarının ve taşkın riskinin önüne geçmenin yolu yapılaşmayı daha düzgün hale getirmek dere kenarlarından uzak tutmaktır. Bu konuda özellikle bu bölgedeki vatandaşlarımızdan ricamız dere yataklarına ve deniz kenarlarına kalıcı ve geçici yapı yapmamalarıdır. Bölgemiz ülkemizin en çok yağış alan bölgesi taşkını ya da su basmasını önceden önlemenin yolu tedbirli davranmaktır. Bu konuda AFAD ile ortaklaşa bir çalışma yürütmekteyiz” dedi.
“Amacımız afet olmadan önce gerekli tedbirleri alarak afeti önlemek” diyen Acu “DSİ olarak 2009 yılını taşkın önleme yılı ilan ettik ve bu konuda çok ciddi çalışmalar yaptık. Ama yine de gerek yağış miktarları ve gerekse dere kenarlarına yapılan geçici ve kalıcı yapılardan dolayı maalesef ülkemizde taşkınlar yaşanmaktadır. Doğabilecek afetleri önlemek için afet olmadan tedbir almak zorundayız. Kötü şehirleşmeden dolayı bu konuda maalesef başarılı olamıyoruz. Havza bazlı taşkın risk haritaları hazırlıyoruz. Aynı zamanda şehir bazlı da çalışıyoruz. Bu çalışmalarda sona geldik. Karadeniz bölgemiz çok sıkıntılı bir bölge bu bölge de başarılı olursak ülkemizin her tarafında taşkın konusunda başarıyı yakalarız. Pilot bölge seçtiğimiz Karadeniz Bölgesi’nde ve pilot seçtiğimiz illerimiz olan Samsun, Ordu, Rize, Trabzon, Giresun ve Artvin illerimizde yapılması gereken müdahaleleri tespit ettik” ifadelerini kullandı.
Genel Müdür Murat Acu ve beraberindeki heyet son olarak DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından taşkın koruma çalışmaları tamamlanan Trabzon Yıldızlı Sera Gölü rekreasyon alanında incelemelerde bulundu.
(İHA)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287