Üniversite-Sanayi İş Birliği Geleceğe Güç Katıyor

Sakarya Üniversitesi üst yönetim toplantısında gündem, teknoloji ve eğitim iş birliğinin geliştirilmesi ve AR-GE yönetimi oldu.

banner279
11 Şubat 2025 Salı 10:11
Üniversite-Sanayi İş Birliği Geleceğe Güç Katıyor

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al yönetimindeki toplantıya Sakarya Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan, rektör yardımcıları ve farklı birimlerden akademisyenler katıldı.

Toplantıda, Sakarya Üniversitesinin AR-GE kapasitesi, AR-GE merkezi olma potansiyeli, sanayi ve üniversite iş birliklerinin artırılması ile açık inovasyon platformu geliştirilmesi konuşuldu.

“Üniversite-Sanayi iş birliği şehrimiz ve ülkemiz için şart”

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, üniversite-sanayi iş birliğinin ülke ekonomisine katkısının büyük olduğunu vurgulayarak, "Üniversitemizin sahip olduğu bilgi birikimi ve laboratuvar imkanlarını sanayinin gücüyle birleştirmek, şehrimiz ve ülkemiz için çok önemli fırsatlar sunuyor. Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) yönetimleri ile yapmakta olduğumuz toplantılar ve ortak çalışmalar, bu iş birliğini güçlendirecektir. Üniversite ve sanayinin birlikte yürüteceği Ar-Ge projeleri ve yenilikçi çözümler için üniversitemizin imkanlarını sanayi ile buluşturmayı hedefliyoruz. Orta ve uzun vadede bu iş birlikleri, üniversiteye akademik birikim ve yeni proje fırsatları kazandırırken, sanayiye de inovasyon ve küresel pazarlara açılma imkanı sağlayacaktır. Bu süreç, aynı zamanda yerel kalkınmayı hızlandırarak bölgemizi teknoloji üssüne dönüştürme potansiyeli taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

“Dünyanın geleceği Startauplarda”

Toplantıda konuşan Sakarya Üniversitesi Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Metin Yerebakan, KOBİ (Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler) ile startup farkını açıklayarak iş birliğinin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Yerebakan, "KOBİ’ler mevcut iş süreçlerini lineer bir düzlemde sürdüren ve geliştiren işletmelerken, startuplar yenilikçi fikirlerle büyüme hedefleyen Ar-Ge odaklı girişimlerdir. Dünyanın geleceği, bu yenilikçi startupların Ar-Ge çalışmalarına bağlıdır. Üniversite ve sanayi iş birliği sayesinde bu potansiyeli daha iyi değerlendirebiliriz" dedi.

"Ar-Ge iş birliği küresel rekabette önemli"

Prof. Dr. Metin Yerebakan, sanayi ve üniversitenin birlikte çalışmasının her iki taraf için de büyük fırsatlar sunduğunu belirterek, "Üniversitenin bilimsel bilgi, eğitim ve laboratuvar avantajı, sanayinin üretim tezgahı ile buluştuğunda ülkemiz küresel rekabette daha hızlı yol alacaktır. Sanayinin en büyük şansı, Sakarya Üniversitesi ile ortak Ar-Ge çalışmaları yürütebilecek olması, üniversitemizin şansı ise büyük sanayi kuruluşlarının Sakarya’da faaliyet göstermesidir. Dünyada yaşanan hızlı teknolojik dönüşümde geri kalmamak ve rekabet gücünü artırmak için bu sinerjiyi en iyi şekilde kullanmalıyız. Bu ortaklık sadece ekonomik kazanımlarla sınırlı değil. Yeni nesil bilim insanları yetiştirmek, yenilikçi ürünler geliştirmek ve ülkemizi geleceğe daha güçlü hazırlamak için de büyük bir fırsattır. Üniversite ve sanayi aynı hedefe doğru birlikte yürüdüğünde kazanan Sakarya ve Türkiye olacaktır. " şeklinde konuştu.

Toplantıda, Sakarya Üniversitesinin Ar-Ge kapasitesinin artırılması, açık inovasyon platformu oluşturulması ve yeni iş birliği projelerinin hayata geçirilmesi konusunda önemli kararlar alındı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280