Sivas'ta lise öğrencileri tesisi kurdu

Sivas'ta yemek artıklarından kedi ve köpek maması üreten Şehit Ahmet Eyce Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, taleplere yetişmekte zorlanıyor. İlk 6 ayda 1 ton mama üretimini başaran öğrencilerin hedefi yılda 4 ton üretim yapmak.

banner279
06 Mart 2025 Perşembe 08:40
Sivas'ta lise öğrencileri tesisi kurdu

Sivas'ta Şehit Ahmet Eyce Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Pazarlama ve Perakende Bölümü öğrencileri, kurulan atölyede okul pansiyonları ile otellerden toplanan artık yiyecekleri kedi ve köpek maması üreterek değerlendiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, Sivas Belediyesi'ne satılan mamalar patili dostların beslenmesinde kullanılırken okulun döner sermayesi aracılığıyla mama satışından elde edilen gelirden öğrenciler de pay alıyor. Okul Müdürü Aytekin Yıldırım, uygulamanın hayata geçirilmesinde "Sıfır Atık" projesinin etkili olduğunu söyledi.

Konya'da bir meslek lisesi tarafından üretilen makinelerle okullarında mama üretim tesisi kurduklarını belirten Müdür Yıldırım, hammadde olarak kullanım dışı kalmış gıda maddelerini bulup değerlendirdiklerini söyledi. Projede belirleyici amacın kullanım dışı kalmış ürünlerin geri dönüşüme kazandırılması olduğunu ifade eden Yıldırım, okul pansiyonlarından ve otellerden temin ettikleri kullanım dışı kalmış gıdaları 4 ayrı makinede belirli aşamadan geçirerek kedi ve köpek maması ürettiklerini, ilk 6 aylık hedefin 1 ton mama üretmek olduğunu ve bunu da başardıklarını söyledi.

Bu arada patentini aldıkları SİMA mamaların okulda kurulan işletme üzerinden elde edilen gelirle okula ve öğrencilere katkı sağladığı öğrenildi.

Kaynak: İGFA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287

banner280