Sakarya Üniversitesi Yıldızlar Ligi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Sakarya Üniversitesi, 23 Ekim 2023 tarihinde Türkiye Ulusal Ajansı’nın düzenlediği Yıldızlar Ligi Erasmus+ Merkezi Projeler Toplantısına ev sahipliği yaptı.

banner279
24 Ekim 2024 Perşembe 16:41
Sakarya Üniversitesi Yıldızlar Ligi’ne Ev Sahipliği Yaptı

Etkinliğe, Türkiye Ulusal Ajansı’ndan üst düzey yöneticiler ve uzmanlar, yerel ve ulusal düzeyde birçok yükseköğretim kurumu, kamu ve özel sektör temsilcileri, yöneticiler ve akademisyenler katılım gösterdi.

Uluslararasılaşma konusunda büyük önem taşıyan toplantının açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Özer Köseoğlu yaptı. Konuşmasında, araştırma üniversitesi olma hedefindeki Sakarya Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisine ve üniversite-sanayi iş birliğine bu tür organizasyonların önemli katkı sağladığını vurguladı. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarının bu alanda daha fazla proje üretmeleri için teşvik edici bir ortam yaratılmasının gerekliliğine dikkat çekti.

Toplantıda konuşma yapan Türkiye Ulusal Ajansı İletişim Daire Başkanı Dr. Rana Kasapoğlu Önder de Sakarya Üniversitesinin uluslararasılaşma stratejisi açısından bu toplantının büyük önem taşıdığını vurgulayarak “Erasmus+ Merkezi Projelere İlişkin Genel Bilgilendirme” başlıklı sunumuyla katılımcılara projeler hakkında kapsamlı bilgi verdi

Toplantı boyunca Türkiye Ulusal Ajansı uzmanları, “Kapasite Geliştirme Projeleri”, “Yenilikçilik için İttifaklar” ve “Mesleki Mükemmeliyet Merkez Projeleri” ile ilgili politika öncelikleri, teknik bilgiler ve örnek projeler üzerine interaktif sunumlar, katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Ulusşararasılaşma konusunda önemli ölçüde bilgi paylaşımları yapıldı.

Sakarya Üniversitesi, bu prestijli toplantıya ev sahipliği yaparak, uluslararası projeler alanında sahip olduğu vizyonu bir kez daha kanıtlamış oldu.

 

Son Güncelleme: 24.10.2024 16:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287