Sakarya Üniversitesi, Malaya Üniversitesini ağırladı

İlahiyat Fakültesinde Malaya Üniversitesi Öğrencileri için Kısa Süreli bir Eğitim Programı Düzenlendi.

banner279
01 Ekim 2024 Salı 09:23
Sakarya Üniversitesi, Malaya Üniversitesini ağırladı

Malaya Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Youcef Bensala’nın başkanlığında Malaya Üniversitesi İslam Araştırmaları Akademisi Fıkıh ve Usul Bölümü’nden 21 kişilik bir öğrenci grubu, Sakarya Üniversitesi(SAÜ) İlahiyat Fakültesi’ni ziyaret ederek bir haftalık eğitim programına katıldı.

Programın açılışında İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meydan, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Muhammed Ali Bağır ve Dr. Öğr. Üyesi Kübra Cevherli, Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Fakülte Erasmus Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Esra Akay Dağ ile bazı öğretim üyeleri yer aldı.

Öğrenciler, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından verilen “Contemporary Islamic Jurisprudence Turkiye” (Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver), The Methodology of Islamic Jurisprudence in Turkiye (Doç. Dr. Ahmet Selman Baktı), History of Hanafi School of Thought in Turkiye (Prof. Dr. Soner Duman), Hanafi School Thought in Muamalat Contemporary (Doç. Dr. Hamdi Çilingir) başlıklı seminerlere katıldılar.

22 Eylül – 27 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ziyaret kapsamında misafir öğrenciler, fakülte tarafından organize edilen çeşitli akademik ve kültürel aktivitelerde bulundular. Bir hafta boyunca kampüsümüzün ve şehrimizin güzelliklerini deneyimleme imkânı bulan öğrenciler Uluslararası Ofis Koordinatörü Dr. Tuba Tatar eşliğinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu tarafından da kabul edildi.

Arş. Gör. Abdullah Arif Adalar, Arş. Gör. Muhammed Salih Aslan ve Arş. Gör. Muhammet Ali Acar’ın rehberliğinde İlahiyat Fakültesi ve Sakarya Üniversitesi’ni gezen öğrenciler ayrıca Sakarya Şehitliği, Ormanya ve Sapanca Gölü gibi bazı mekanları ziyaret ettiler.

Ziyaret, misafir öğrencilere katılım sertifikalarının takdim edildiği kapanış programının ardından sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287