NEVİ ŞAHSINA VE SENDİKASINA MÜNHASIR UYGULAMALARINIZ BATSIN!

Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi Basın Açıklaması

banner279
30 Ağustos 2024 Cuma 18:32
NEVİ ŞAHSINA VE SENDİKASINA MÜNHASIR UYGULAMALARINIZ BATSIN!

Hiçbir doğruluğu kalmamış deve misali kanunsuz, kuralsız, yönetmeliksiz, keyfiyet içerisinde yine bir eğitim vahametiyle karşı karşıyayız. Olmaz dediklerimiz tek tek oluyor. 
Bilindiği üzere tüm okullarımızda olduğu gibi proje uygulayan eğitim kurumlarında da 8 yılını dolduran idareciler de mecburen yer değiştiriyorlar. Bu noktada İzmit Mehmet Akif Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Fatih Şenocak İzmit Yunus Emre Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'ne; İzmit Yunus Emre Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Ayhan Kılıç da İzmit Mehmet Akif Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ne atanmıştı. Ancak işin sonunda Kaymakamlık onayıyla yapılan uygulama ile her iki müdür tekrardan eski okullarına görevlendirildi. Şimdi.
1. 2024 yılında yayımlanan MEB’e Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirilmesine İlişkin Kılavuzun 3.2.2. maddesi ç bendinde “Öğrencilerinin tamamı kız öğrenci olan proje okullarının müdürü ile müdür yardımcılarından en az biri ve yatılı kız öğrencisi bulunan proje okullarının müdür yardımcılarından en az birinin kadın adaylar arasından görevlendirilmesi esas alınacaktır.” şartı mevcutken tamamı kız öğrenci olan bu iki Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine tekrardan iki erkek idarecinin müdür olarak atanması nasıl olabilir? Madem ki kişiye göre uygulama yapılacak bu yönetmelik sadece bürokraside eşi dostu, milletvekili ya da bakan tanıdıkları olmayanlar için mi yayımlanmıştır? Tamamı kız öğrenci olan bu okullara müdür olarak atanacak hiç mi kadın idarecimiz yoktur? 
2. Yine yönetmelik gereği aynı okulda 8 yıl idarecilik yapan tüm idareciler Bakanlığımızın aldığı karar gereği aynı okulda görev yapamazken Kaymakam oluruyla 8 yıl çalıştıkları eski okullarında tekrar görev yapmaları ne demektir? Yani biri Eğitim Bir Sen diğeri Türk Eğitim Sen sendikasına bağlı iki okul müdürü için Bakanlığın aldığı karar nasıl çiğnenebilir? Bu iki okul müdürü emekli olana kadar ya da sıkılana kadar bu okullar onlara mı tahsis edilmiştir? Bu iki okulu yönetebilecek başta kadın arkadaşlarımız olmak üzere hiç mi okul müdürümüz yoktur?
3. Aynı yönetmeliğin bir başka maddesinde “Proje okullarına yönetici atamaları Bakanlık tarafından yapılır denmektedir. Yani Kaymakamlık görevlendirmesiyle değil… Bakanlık kararın Kaymakamlık görevlendirmesiyle bypass edilmesi devletimizin ve bürokrasimizin geldiği bu nokta itibariyle nasıl vahim bir durumdur? Yani şahıslar için kanun, tüzük, yönetmelik, devlet ahlakı ve adabı böyle hunharca nasıl çiğnenebiliyor? 
l Nasıl bir ülkede yaşıyoruz biz? Bize kimse hukuktan adaletten ve ahlaktan bahsetmesin! Kaldı ki bu hukuksuz İmam Hatip Okulları adına yapılıyor. O koltuklara oturduğunuzda ne konuşacaksınız siz? Hangi ilahi mesajdan yüzünüz kızarmadan bahsedeceksiniz? “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol.” Ya da “Ey iman edenler! Kendinizin veya anne babanızın ve akrabanızın aleyhine bile olsa adaleti ayakta tutun.” İlahi ikazına nefsiniz için kör sağır dilsiz olup çocuklarımıza din adına ne anlatacaksınız? Edep ya Hu! Birer birer yırtıp attınız her şeyi. Ama en çok da canımızı yakan “Hocanın dediğini yap ama yaptığını yapma” üzüntüsünde şu zamanların tarihine şahitliğimizdir.
Ama şunu bilin ki, Hürriyetçi Eğitim Sen Kocaeli Şubesi olarak her hukuksuzluğunuzun nevi şahsına ve sendikasına münhasır keyfi uygulamalarınızın yani her yanlışınızın karşısında duracak ve sonuna kadar da takipçisi olacağız.

Son Güncelleme: 30.08.2024 18:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287