Kırsal Kalkınma Stratejilerinin Yönetimi Projesine TÜBİTAK Desteği

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Zor’un yürütücülüğünü yaptığı, “Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine Uyumlu Kırsal Kalkınma Stratejilerinin Yönetimi: Yerel Yönetimler İçin Uyarlanabilir Balanced Scorecard Modelinin Geliştirilmesi” başlıklı proje, TÜBİTAK-3005 programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

banner279
28 Ağustos 2024 Çarşamba 08:50
Kırsal Kalkınma Stratejilerinin Yönetimi Projesine TÜBİTAK Desteği

Kırsal bölgelerin kalkınmasında yaşanan zorlukların üstesinden gelmek için inovatif bir çözüm sunmayı hedefleyen proje kapsamında geliştirilecek olan özelleştirilebilir Balanced Scorecard (BSC) modeli, yerel yönetimlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine (SKA’lar) uygun, etkili ve ölçülebilir stratejiler oluşturmalarına yardımcı olacak. Bu sayede, kırsal bölgelerde ekonomik büyüme, sosyal refah ve çevresel sürdürülebilirlik arasında denge kurulması amaçlanıyor. Proje sonunda ortaya çıkacak rehber ise, yerel yönetimlere bu modeli uygulamaları konusunda yol göstererek, kırsal kalkınma çalışmalarına bilimsel bir yaklaşım getirecek.

İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümmügülsüm Zor yürütücülüğünü yaptığı projenin araştırma ekibinde Doç. Dr. Adem Akbıyık, Arş. Gör. Dr. Bilge Katanalp, Doç. Dr. Ayla Esen ve Dr. Murad Canbulut yer alıyor.

Proje kapsamında disiplinler arası bir yaklaşımla, kırsal kalkınmanın çok yönlü boyutlarını inceleyen kapsamlı bir model geliştirilmesi hedefleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287