Manavgat Belediyesi tarihi Zindan Kalesi’ni temizliyor

Manavgat Belediyesi, Roma dönemine ait, I. ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan tarihi Zindan Kalesi’nde çevre temizliği yapıyor.Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Roma dönemine ait, I. ve III. Derece Arkeolojik...

banner279
27 Temmuz 2016 Çarşamba 14:24
Manavgat Belediyesi tarihi Zindan Kalesi’ni temizliyor
Manavgat Belediyesi, Roma dönemine ait, I. ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan tarihi Zindan Kalesi’nde çevre temizliği yapıyor.
Manavgat Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, Roma dönemine ait, I. ve III. Derece Arkeolojik Sit Alanı olan tarihi Zindan Kalesi’nde çevre temizliği yapıyor. Manavgat Belediyesi tarafından Irmak Kıyıları Düzenleme Projesi kapsamında bir süre önce yürüyüş yolu ve aydınlatmaları yapılan Zindan Kalesi temizlenerek kente yakışır hale getiriliyor. Belediye bünyesinde oluşturulan ekip yürüyüş güzergâhlarını kaplayarak tarihi dokuya zarar veren, çirkin görüntü ve yangın tehlikesine sebep olabilecek bitki, ot ve çöpleri temizliyor.
Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Tarih boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan kentimizin tarihi eserlerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak bizim öncelikli görevimizdir. Tarihi değerlerimizin korunmasıyla ilgili olarak tüm birimlerimize talimat verdik. Bu anlamda gerekli tüm çalışmalar yapılmaktadır. Zindan Kalesi’nin de bu kentte yaşayan her yaştaki insanın hayatında oldukça önemli bir yeri vardır. Temizlik çalışmalarımız sonrasında Zindan Kalesi daha net görünür hale geleceğini düşünüyoruz” dedi.
Zindan Kalesi’nin tarihçesi
Zindan Kalesi’nin günümüzde hala var olan kalıntılarının Erken Roma Devrine (MS I. yy) ait olduğu düşünülmektedir. Manavgat’ın merkezinden geçen ve antik dönemdeki adı “Melas” olan Manavgat çayının Eski Hisar Mahallesi batı kıyısında bulunan kalıntıları, kule, sur duvarları ve mezarlıktan oluşmaktadır. Zindan kalesi, zamanında nehirde yapılan her türlü taşımacılığın emniyetini sağlamak, ticari veya askeri faaliyetleri kontrol altında tutmak amacı ile yapılmıştır. Yaklaşık 10 metre yüksekliğinde olan kulenin batı duvarı da tamamen yıkıktır.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner287