24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

İbrahim Irmak ile Durağan Dokuz Işık Doktrini'nin Yolunda

SİNOP

Durağan, Sinop'un tarihi ve doğal güzelliklerle bezeli ilçesi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru büyük bir değişim ve gelişim umudu taşıyor.

Durağan, Sinop'un tarihi ve doğal güzelliklerle bezeli ilçesi, 31 Mart 2024 yerel seçimlerine doğru büyük bir değişim ve gelişim umudu taşıyor. Bu umudun başlangıcında Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Başkanı Aday Adayı İbrahim Irmak yer alıyor.

İbrahim Irmak Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin seçim startını vermesinin ardından, Durağan Ülkü Ocakları Başkanı Furkan Nazlı, MHP Durağan İlçe Başkanı Eyüp Çalışkan, 28. Dönem MHP Sinop Milletvekili Adayı İsmail Büyükkayıkçı, MHP Sinop İl Başkanı Hikmet Çınar ve MHP MYK Üyesi Karadeniz Bölge Koordinatörü Davut Haskırış gibi isimlerle yaptığı kapsamlı ve verimli görüşmelerin ardından adaylık başvurusunu MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'a bizzat teslim etti. 

Irmak, eğer belediye başkanı seçilirse, Türk siyasetinin en önemli aktörlerinden Başbuğ Alparslan Türkeş tarafından geliştirilen Dokuz Işık Doktrini'ni Durağan'ın yönetiminde uygulamayı hedefliyor.

İbrahim Irmak'ın amacı Durağan'ı yerel yönetim birimi olarak kalkındırmanın yanısıra, milli değerler ve toplumsal gelişimin bir örneği olarak konumlandırmak. Bu vizyon, Dokuz Işık Doktrini'nin temel ilkeleri üzerine inşa edilirken İbrahim Irmak her bir Işık’ı Durağan perspektifinden aşağıdaki şekilde açıklıyor. 

Milliyetçilik: Irmak'ın liderliğinde, Durağan'da milli değerlere derin bir bağlılık ve kültürel zenginliklerin korunması ve geliştirilmesi öncelikli olacak. Vatandaşların birlik ve beraberliği ön planda tutulacak.

Ülkücülük: İlçenin geleceği için büyük ve anlamlı hedefler belirlenecek. Gençler, bu hedeflerin taşıyıcısı olarak yetiştirilecek ve geleceğe hazırlanacak.

Ahlakçılık: Yönetimde şeffaflık ve dürüstlük esas alınacak. Irmak, ahlaki değerlere dayalı bir yönetim anlayışını benimseyecek.

İlimcilik: Eğitim ve bilim, Durağan'ın gelişiminde kilit rol oynayacak. Eğitimciler ve bilim insanlarına büyük önem verilecek ve bilgi temelli toplumsal gelişim hedeflenecek.

Toplumculuk: Tüm toplum kesimlerinin ihtiyaçlarına kulak verilecek ve herkesin sesinin duyulması sağlanacak.

Köycülük: Kırsal kalkınma için özel projeler geliştirilecek ve kırsal alanların desteklenmesi sağlanacak.

Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik: Bireysel özgürlükler ve kişisel gelişim önemsenerek, her bireyin potansiyelini ortaya çıkarması ve geliştirmesi hedeflenecek.

Gelişmecilik ve Halkçılık: Halkın ihtiyaçlarına göre Durağan planlanacak, halkın refahı ve mutluluğu her zaman öncelik olacak.

Endüstricilik ve Teknikçilik: Sanayi ve teknoloji alanında atılımlar yapılacak, Durağan ekonomisi, avantajlı olduğu konularda uzmanlaşarak güçlendirilecek.

İbrahim Irmak'ın bu dokuz temel ilkeyle yönetimde yer alması halinde, Durağan'ın tarihi ve kültürel mirası ile modern yönetim anlayışının birleştirilerek, Türkiye'nin örnek ilçelerinden biri olması bekleniyor. Durağan'ın Dokuz Işık Doktrini ile aydınlanarak, bölgesel ve ulusal düzeyde bir "İnci" gibi parlaması hedefleniyor. Irmak ve ekibinin bu hedeflere ulaşma yolunda kararlı ve yenilikçi adımlar atacağına olan inanç, Durağan halkı arasında büyük bir heyecan ve beklenti yaratıyor.

Yaptığımız kimi gözlem ve araştırmalara göre yerel siyaset otoriteleri İbrahim Irmak'ın MHP'den adaylığının kesinleşmesi durumunda Milliyetçi Hareket Partisi’nin Durağan’da seçimi farkla kazanacağına kesin gözüyle bakıyor. 

İbrahim Irmak Kimdir?

İbrahim Irmak, 1978 yılında Sinop'un Durağan ilçesinde doğdu. Eğitim hayatına Durağan Merkez Anaokulu ve İstanbul Sefaköy Söğütlüçeşme Dr. İffet Onur İlkokulunda başlayıp, Sinop İmam-Hatip Lisesi Ortaokulunu ve İstanbul Halkalı Ziraat Meslek Lisesini bitirdi. Dört lisans ve bir yüksek lisans derecesi olan Irmak, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden "Ziraat Mühendisi", Anadolu Üniversitesi Sosyoloji, Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık bölümlerinden "Sosyolog", "Kamu Yöneticisi" ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Çevre Yönetimi Yüksek Lisans programından "Çevre Yönetimi Uzmanı" ünvanlarıyla birincilik ve yüksek onur dereceleri gibi akademik başarılarla mezun oldu.

Kariyerine teknik personel olarak başlayan Irmak, Kuzuluk Köyünde Müdür Yetkili Vekil Öğretmenlik, Kars, Erfelek, Durağan ve Dikmen İlçe Tarım Müdürlüklerinde teknik görevlerde bulundu. Durağan'da İlçe Tüketici Hakem Heyeti raportörlüğü ve başkanlığı da yaptı. Gümüşhane Kelkit İlçe Tarım Müdürü olarak görevde yükselme sınavıyla atandıktan sonra sırasıyla Kocaeli Darıca ve Gebze İlçe Tarım Müdürü oldu. 

Kars, Sinop, Gümüşhane ve Kocaeli gibi farklı şehirlerde önemli görevler üstlenerek tecrübesini genişletti. 2018 yılında Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürlüğü görevine getirildi. Gebze, Kocaeli ve Antalya gibi sanayi, tarım ve turizm açısından çok önemli bölgelerde idarecilik yaparken elde ettiği başarılarla pek çok takdirname ve ödül aldı. 

İbrahim Irmak kamu görevinin yanında sivil toplum kuruluşları ve medya sektörü ile kuvvetli bağlar kurdu, bu alanlarda da yenilikçi ve girişimci birçok adımın öncüsü oldu. 

İbrahim Irmak evli ve iki çocuk babasıdır.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.