24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

"Erkeğim bende olmaz" demeyin

SAĞLIK

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İsmail Özsan, kadınlara özgü bir hastalık olarak bilinen meme kanserinin erkeklerde daha agresif ve hızlı ilerlediğini söyledi. Uzman Dr. Özcan, erken tanı konulabilmesi için erkeklerin de ayda bir kez elle meme kontrolü...

Genel Cerrahi Uzmanı Dr. İsmail Özsan, kadınlara özgü bir hastalık olarak bilinen meme kanserinin erkeklerde daha agresif ve hızlı ilerlediğini söyledi. Uzman Dr. Özcan, erken tanı konulabilmesi için erkeklerin de ayda bir kez elle meme kontrolü yapmasını önerdi.
Medical Park İzmir Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı İsmail Özsan, en yaygın görülen belirtinin meme dokusunda hissedilebilen kitle olduğunu kaydederek, “Erkeklerde az da olsa bir meme dokusu vardır. Bu meme dokusu kadınlarda olduğu gibi meme hastalıklarına açıktır. Meme kanseri, meme başında akıntı, çatlak, şekil bozuklukları ve elle anlaşılabilen kitleler olarak belirti verir. Meme dokusu az olduğu için tanısı kolaydır ancak genelde ileri evrede anlaşılır. Hastalık meme dokusu az olduğu için daha hızlı yayılır. Erkeklerde kadınlara göre daha agresiftir ve ölümcül sonuçlar doğurur” dedi.

"ELLE KONTROL EDİN"
Erkeklerin her ay elle meme kontrolü yapmasını öneren Genel Cerrahi Uzmanı İsmail Özsan, “40 yaşı geçen erkeklerde risk artmaktadır. Bu nedenle elle muayene erken tanı için çok önemli. Erkekler elle meme kontrolünü bilmeli ve uygulamalılar. Ayda bir kez ayna karşısında meme kontrolü yapılarak hissedilebilen bir kitle olup olmadığına bakılmalıdır. Her kitle tehlikeli olmayabilir ama bunun kararını hekimler vermelidir” diye konuştu.

"SİGARA MEME KANSERİ RİSKİNİ ARTTIRIYOR"
Özsan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Erkeklerde meme kütlesi olmadığı için koruyucu ameliyat yapılamıyor. Tedavi, bütün meme dokusunun çıkarılmasıyla gerçekleşiyor. Kol altındaki lenf bezleri ve yağ dokusu temizleniyor. Bazı durumlarda meme altında bulunan kasların alınması gerekebiliyor. Sigara içen erkekler risk grubunda yer alıyor. Ailede erkek meme kanseri öyküsü olan kişiler mutlaka hekime başvurmalı."
(İHA)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.