24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

Bu eğitimler gebelikte stresi azaltıyor

SAĞLIK

Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gebe Okulu’nda anne adaylarının hamilelik ve doğum sürecini sağlıklı geçirmelerine yönelik eğitimler veriliyor.

Bir buçuk yıldır SEAH Gebe Okulu’nda hizmet veren Ebe Zerrin İnan, anne adaylarının hastane sürecinde kadın doğum uzmanlarının yönlendirmesiyle Gebe Okulu’yla tanıştıklarını dile getirerek, gebeliğin 22. haftasından itibaren eğitim programına başladıklarını kaydetti. 5 haftalık eğitim programını anlatan İnan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Burada gebelik süreciyle ilgili beslenme, doğum nefes egzersizleri, anne sütünün önemi, emzirme, bebek bakımı, lohusalık ve aile planlaması eğitimleri veriyoruz. Doğuma hazırlık ve doğum sonrası lohusa desteği sağlıyoruz. Gebelerimiz dilerse online, dilerse yüz yüze bu eğitimlere katılabiliyor.”

Ebe İlknur Akıncı, iki buçuk yıldır Gebe Okulu’nda eğitim verdiğini belirterek, Gebe Okulu’nun doğuma hazırlık sürecinde anne adaylarındaki stresi azalttığını ifade etti ve şunları söyledi: “Gebe Okulu, anne adaylarını doğuma hazırlayan bir eğitim programıdır. Bu eğitimlerde gebelerimiz bilgi edinip bilinçlendiği ve öz güvenleri arttığı için gebelik sürecini daha az stresle atlatıyorlar. Burada amacımız onları rahatlatmak, yaşanan süreci ayrıntılı olarak anlatmak, sorularına yanıt vermek ve püf noktalarının neler olduğu ile nelere dikkat etmeleri gerektiğini öğretmek. Doğumda onlara destek olabilmek için elimizden geleni yapıyoruz. Her anne, normal doğum için şansını denemelidir; bizim amacımız da anne adaylarına bu konuda destek vermektir.”

Gebe Okulu eğitimlerine katıldığında gebelik süreciyle ilgili bilgisinin daha da arttığını ifade eden Merve Altuntaş Demir, burada aldıkları eğitimlerin kaygılarını azalttığını belirterek, “Buraya kadın doğum muayenesinde geldiğimde, gebe izlemdeki hemşire arkadaşların tavsiyesiyle geldim. 22. haftadan itibaren telefonla aranıp bilgilendirildim ve Gebe Okulu eğitimlerine başladım. Burada bebek eğitimi, anne sütü, doğuma hazırlık süreci, nefes egzersizleri ve haftalık mutlaka bir gün pilates seansımız oluyor. Mevcut bilgilerimizi güncelleyip yeni bilgiler edindik. Süreçle ilgili her şeyi açıkça anlattılar. Hastane sürecinde ne olacağı, nasıl bir yerde doğum yapılacağı gibi merak ettiğimiz birçok konuda bilgi sahibi olduk. Gebelerimize mutlaka bu hizmetten yararlanmalarını tavsiye ediyorum.”

Gebe Okulu danışanlarından Aslı Altuncüre, Gebe Okulu eğitimlerini sosyal medyadan gördüğünü ve arkadaşlarının tavsiyesi üzerine katılmaya karar verdiğini belirterek, “Buraya gelen arkadaşların tavsiyesi üzerine geldim. Bebek bakımıyla ilgili birçok şey öğrendik, emzirme eğitimlerini aldım, doğumda neler yapılacağını öğrendim, lohusalık bakımı ve annelikle ilgili birçok bilgi edindim.” diye konuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.