24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

"Daha çok ressam, şair, yazar kadın yetişsin istiyoruz"

POLİTİKA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kadına şiddetle mücadelenin yanında kültürel alanlarda yürütülen çalışmaları da önemsediklerini, kurdukları merkezlerde kadınları sanatla, bilimle ve teknolojiyle buluşturduklarını...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, kadına şiddetle mücadelenin yanında kültürel alanlarda yürütülen çalışmaları da önemsediklerini, kurdukları merkezlerde kadınları sanatla, bilimle ve teknolojiyle buluşturduklarını belirterek, "Daha çok ressam, şair, yazar kadınlarımız yetişsin istiyoruz" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Altındağ Belediyesi tarafından düzenlenen Gülpınar Gençlik Merkezi ile Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezinin açılış törenine katıldı. Törende bir konuşma yapan Kaya, bir toplumu ayakta tutan en önemli değerin kadınlar ve gençler olduğunu belirterek, "Kadın, bir toplumu geleceğe hazırlar, kadın ne kadar güçlüyse toplum da o kadar güçlüdür. Bir milletin gelişmişlik seviyesini görmek istiyorsak o toplumda kadının nerede durduğuna bakmamız gerekli. Kadın olmadan aile olmaz, kadın olmadan millet olmaz, kadın ilk öğretmendir. Annelerimizden öğrendiklerimizi ömür boyu unutmayız. Bir toplum nasıl inşaa edilir, bir topum vatan ve hürriyetine nasıl sevdalı olur bunu biz 15 Temmuz gecesi kadın ve gençlerimizden gördük. Kadın ve gençlerimiz şehitler tepesinin boş olmadığını ellerinde Türk bayraklarıyla o gece tankların önüne dikilerek, meydanlara inerek, en ön saflarda durarak bütün dünyaya gösterdiler" diye konuştu. Bakan Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bizler 15 Temmuz ruhunu her yerde ve her alanda yaşatmaya devam edeceğiz. Çünkü sizler, devletimizin asıl sahiplerisiniz. Geleceğin güçlü Türkiye’sini ancak güçlü kadınlarla, güçlü ailelerle hep birlikte inşaa edebiliriz, bu nedenle kadın ve gençlerimizin eğitimine özel bir önem veriyoruz. Kadınların toplumsal hayatta etkin rol üstlenmeleri, her düzeyde eğitim imkanlarından yararlanmaları için çalışmalar yapıyoruz. Devletimiz, kadın eğitimi hususunda politikalar geliştirmeyi, yasal düzenlemeler yapmayı, bu yasaları uygulamaya geçirmeyi ve kadın okur yazarlığını yüzde yüz olarak gerçekleştirmeyi hedeflemiştir ve bu hedefe ulaşmak için çalışmalarımızı gayretle sürdürüyoruz."

"144 BİN 249 KADINIMIZ İSTİHDAM İMKANLARININ SAĞLANMASI AMACIYLA TEŞVİKLERİMİZDEN FAYDALANDI"
’Ana-kız okuldayız’ okuma yazma kampanyası kapsamında 2 milyon 140 bin kadının okuma yazma öğrendiğini kaydeden Bakan Kaya, "Aynı kararlılıkla çalışmaya, kadınlarımızı okuma yazma öğrenme konusunda teşvik etmeye devam etmeliyiz. Çünkü hala okuma yazma bilmeyen kadınlarımız var. Eğitim, güçlü olmanın, üretmenin, kişisel becerilerimizi geliştirmenin ilk adımı. Kadın istihdamını arttırmanın yolu; kadının eğitim seviyesinin yükseltilmesinden geçiyor. Çalışma hayatının dışında kültürel alanlarda yürütülen çalışmaları da önemsiyoruz. Daha çok ressam, şair, yazar kadınlarımız yetişsin istiyoruz. Kadınlarımızı bu merkezlerde sanatla, bilimle, teknolojiyle buluşturmaya devam edelim. Son yıllarda kadın istihdamında da önemli başarılar elde ettik. Kadın istihdamının önündeki yapısal, toplumsal ve diğer engellerin ortadan kaldırılması için tedbirler alıyor, teşvik ve destek programlarını hayata geçiriyoruz. 144 bin 249 kadınımız istihdam imkanlarının sağlanması amacıyla teşviklerimizden faydalandı. 2004 yılında 20.8 olan kadın istihdam oranını 6.7’den yüzde 27.5’e yükseltirken, kadınlarımızın iş gücüne katılma oranını da 2004 yılına oranla yüzde 8.3’den yüzde 31.6’ya yükselttik" ifadelerini kullandı.

"ŞİDDETE KARŞI SIFIR TOLERANS İLKESİYLE HAREKET EDİYORUZ"
Kadına şiddet konusuna da değinen Bakan Kaya, "Şiddete karşı sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyoruz. Suçluların en ağır şekilde cezalandırılmaları için bu kapsama giren davaların takipçisi oluyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla açtığımız 49, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezimizle farklı problemler yaşayan kadınlarımızın yanında yer alıyoruz. Şiddet mağduru kadınlarımıza hizmet vermek üzere Kadın Konukevlerimize bağlı olan Kadın İlk Kabul Birimleri hizmete açılarak sayıları 25’e yükseltildi. Gönül isterdi ki şiddet olmasın, bizler de bu merkezleri açmayalım ancak yaşanan bu gerçeği göz ardı edemeyiz. Bizim geleneklerimizde, inançlarımızda kadına el kalkmaz. Kadın büyük bir değerdir bizim için, bu sorunu hep birlikte çözeceğiz" şeklinde konuştu.
(İHA)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.