24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

Gazi Mustafa Çolak'tan Gazilerimize minnet ve onur

GENEL

19 Eylül, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsında Türk kahramanlığının taçlandığı ve bu milletin gazilerine saygının bir simgesi haline gelen anlamlı bir gündür. Bu özel gün vesilesiyle, Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Gazi Mustafa Çolak, bir kutlama mesajı yayınladı.

ÇOLAK: “Sakarya Halkının Vatan ve Bayrak sevgisi ölçülmemelidir”

Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Gazi Mustafa Çolak verdiği anlamlı mesajında; "Derneğimizin mensupları olarak; Bayrak inmesin, Ezanlar susmasın, mabedime namahrem eli değmesin diye Vatanı için şahadete yürüyen Şehitlerimizin canlı şahitleri olan bedeninden birden çok uzvunu Vatani için feda eden Kahraman Gazilerimize, kadirşinas Sakarya halkına göstermelik saygı, sevgi etkinlik yapmak isteyen, yapan, yönetmelik tanımayan kurumlar ile yürüyecek ayağımız, görecek gözlerimiz, tutacak elimiz, kolumuz yoktur. Bu Vatan için her iki ayağını, kollarını, gözlerini, ayakta durmakta zorlanan Kahraman Gazilerin bu Vatan için evladını, eşini, babasını veren Şehit Ailelerinin, Sakarya Halkının Vatan ve Bayrak sevgisi ölçülmemelidir" dedi.

Gazilerimizin fedakârlıkları ve gazilik ruhu

Gazi Mustafa Çolak, mesajında gaza ruhunun, vatanla birlikte alınan kutsal bir emanet olduğunu ve bu ruhun asırlardır bu topraklarda solmayan bir bayrak gibi dalgalandığını belirtti. “Bu topraklarda atılan her adım, verilen her nefes, Gazilerimizin ve Şehitlerimizin yüce fedakârlıklarıyla mümkün olmuştur” ifadelerini kullanan Çolak, aziz milletimizin “Ölürsem şehit, kalırsam gazi” anlayışıyla vatanını ve milletini savunma iradesini sürdürdüğünü vurguladı.

Türk Tarihinde Şehitlik ve Gazilik

Türk tarihinin şehitlik ve gazilik destanlarıyla dolu olduğuna dikkat çeken Çolak, Kurtuluş Savaşı, Çanakkale Zaferi, Kıbrıs Barış Harekâtı ve Kore Savaşı’nda gösterilen kahramanlıklardan bahsetti. “Türk Milleti, 1915-1916'da eşi benzeri görülmemiş vatan savunmasıyla Çanakkale'de, yine soydaşlarımız için 1974'te Kıbrıs'ta ve dünya barışı için Kore'de adaletin ve barışın en büyük mimarı olarak dünya tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır” dedi.

Sakarya Meydan Muharebesi ve Gazilik Ünvanı

Sakarya Meydan Muharebesi'nin Anadolu halkının ölüm-kalım savaşı olduğuna değinen Çolak, bu zaferin, bugünkü hür ve bağımsız Türk Devleti'nin yolunu açtığını belirtti. Çolak, TBMM'nin 19 Eylül 1921 tarihinde, bu emsalsiz zaferin anısına Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik unvanı ve Mareşallik rütbesi verdiğini hatırlatarak, bu tarihin gaziler için ne kadar önemli bir sembol olduğunu ifade etti.

Derneğin çalışmaları ve misyonu

Türkiye Harp Malulü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'nin kamu yararına çalışan bir kuruluş olduğunu vurgulayan Çolak, derneğin Dünya Eski Muharipler Federasyonu (WVF)’nin kurucu ve faal bir üyesi olduğunu belirtti. Derneğin misyonu, gazilerimizin ve şehit ailelerimizin haklarını savunmak ve onların toplum içindeki yerlerini güçlendirmektir.

Gazilere ve Şehit Ailelerine minnet ve saygı

Çolak, mesajında, vatan için evladını, eşini, babasını feda eden şehit ailelerinin ve gazilerin toplumda hak ettiği saygıyı görmeleri gerektiğine vurgu yaptı. “Tarihin her döneminde, bu milletin evlatları canlarını kutsal değerlerimiz uğruna feda etmiştir. Şehitlik ve gazilik, milletimizin ulaştığı en şerefli mertebelerdendir” diyen Çolak, gazilerimizin ve şehitlerimizin milletimizin baş tacı olduğunu belirtti.

19 Eylül Gaziler Günü'nün önemi

19 Eylül Gaziler Günü’nün, bu aziz vatana canını adayan kahramanların günü olduğunu ifade eden Çolak, “Gazilerimiz, sizler en Büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşayan birer temsilcilerisiniz” dedi. Bu özel günün, gazilerimizin aziz hatırasını yaşatma adına bir mihenk taşı olduğunu dile getirdi.

Gazilik; Vatan sevgisinin ve cesaretin sembolü

Çolak, gaziliğin yalnızca bir unvan olmadığını, aynı zamanda vatan sevgisinin, fedakârlığın ve cesaretin sembolü olduğunu ifade etti. “Gazilerimiz, savaş meydanlarında yalnızca birer asker değil, milletin onuru, iradesi ve bağımsızlık aşkının somut birer timsalidir” diyerek, gazilik onurunun hiçbir maddi değerle ölçülemeyeceğini vurguladı.

Gazilerimize ve Şehitlerimize sonsuz minnet

Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle andığını belirten Çolak, hayatta olan gazilerimize ve onların kıymetli ailelerine sonsuz minnetlerini sundu. “Unutmayalım ki, biz bu topraklarda yaşadıkça, onların fedakârlıkları hiç unutulmayacak, gazilik ve şehitlik onuru bu milletin sinesinde daima yaşayacaktır” sözleriyle mesajını tamamlayan Çolak, tüm gazilerin ve şehit ailelerinin 19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı.

KAYNAK: LC HABER AJANSI

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.