24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

Hazır giyim ihracatı 5.4 milyar doları aştı

EKONOMİ

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ‘Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri’ toplantısının 4’üncüsünü İstanbul’da düzenledi. Toplantıda konuşan TGSD Başkanı Şeref Fayat, “Türkiye’ye yatırım yapan pişman olmaz” dedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) ‘Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri’ toplantısının 4’üncüsünü İstanbul’da düzenledi. Toplantıda konuşan TGSD Başkanı Şeref Fayat, “Türkiye’ye yatırım yapan pişman olmaz” dedi.

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen ‘Gelecek Satın Alma Stratejileri ve Beklentileri’ toplantısının 4’üncüsü İstanbul gerçekleşti. LCW, Boyner, Koton gibi hazır giyim sektörünün yerel ve küresel devlerinin konuşmacı olarak katıldıkları panelde 2018 öngörüleri ve satın alma yapacak tarafların beklentileri konuşuldu.

Toplantı içeriğinde ayrıca, Türkiye’de hazır giyim sektöründe sürdürülebilirlik bakış açısının yaygınlaştırılması ve böylelikle küresel oyuncuların öncelikli iş ortağı olan Türkiye hazır giyim sektörünün bu ayrıcalığının korunması konularına yer verildi. İhracat rakamlarına da değinilen toplantıda, 2016 için 17 milyar dolar seviyesinde gerçekleşen ihracatın 2017’de de yaşanan jeopolitik sorunlara rağmen, aynı seviyede gerçekleşmesinin beklendiği açıklandı. Hazır giyim ihracatı 2017 yılının ilk dört ayında 5.4 milyar doları aştı.

Üretimde, istihdamda, ihracatta ve ülkeye net döviz girdisi sağlamada öncü bir sektör olduklarını açıklayan TGSD Başkanı Şeref Fayat, her yıl 14-15 milyar dolar net döviz girdisi sağladıklarına dikkat çekerek, dünyanın yedinci, AB’nin üçüncü büyük hazır giyim tedarikçisi olarak 500 bin kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. Fayat, “TGSD olarak bu yıl 41. yılımızı kutluyoruz. Sektörün gelişimine verdiğimiz katkı gelecek yıllarda artarak devam edecek ve bugün olduğu gibi gelecekte de ülkemize ‘sürdürülebilir’ bir ekonomik katkı sağlamak en önemli hedefimiz” dedi.

"1.5 MİLYAR DOLAR CİVARI ALIM HEDEFLİYORUZ"

Toplantıya konuşmacı olarak katılan yerel ve global markaların temsilcilerinden LC Waikiki Tedarik Direktörü Şenol Dallı, "Mağaza sayımızı 622’den 774’e çıkardık, 36 ülkeye ulaştık. 1.5 milyar dolar civarı alım hedefliyoruz. Konsolide ciro anlamında hedef 4 milyar dolar bunun yüzde 40’ını yurtdışından bekliyoruz. Uzakdoğu’da ciddi büyüyoruz. Balkanlar ve Orta Asya’da önemli yatırımlarımız olacak. Türkiye’deki tüm tedarikçilerimizle büyüme hedefindeyiz" diye konuştu.

"HEDEFİMİZ 36 ÜLKEDE 535 MAĞAZAYA ULAŞMAK"

Koton Tedarik Direktörü Betül Dündar ise, “Biz üretimimizi 2016 yılında Güneydoğu’ya kaydırdık. 2017 yılında üretimin yüzde 20’sini bu bölgede üretmeye karar verdik. 27 ülkede 194, Türkiye’de 292 mağazamız var. Hedefimiz 36 ülkede 535 mağazaya ulaşmak. Kumaş alımlarımız 2017’de yüzde 20 artacak. Kumaşlarımızın halen yüzde 30’unu yurtdışından alıyoruz. Türkiye’den alabilirsek büyük avantaj ve hız sağlayacak. 2017 alım hedef ciromuz 2.5 milyar dolar. İç giyim ve mayoda gelişmeye ihtiyaç var” dedi.

"ANADOLU’YA AÇILMA HEDEFİMİZ VAR"

Boyner Grup Holding Özel Markalar Proje Direktörü Birsen Şehirli Tor, kadın üreticilere öncelik veren pozitif ayrımcılıktan yana bir kurum olduklarını belirterek, "Boyner Grup olarak konsolide ciromuz 4 milyar TL dolayında. Tedarik zincirini tek elden yöneten bir yapı kurduk. Anadolu’ya açılma hedefimiz var. Mayo, iç giyim, ev ve plaj giyimi alanında üreticiler arıyoruz" şeklinde konuştu.

HABER24

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.