24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

SAÜ En iyi Üniversiteler Arasında

EĞİTİM

U.S. News tarafından açıklanan 2024-2025 Best Global Universities Rankings’de Sakarya Üniversitesi dikkatleri üzerine çekti.

ABD merkezli US News tarafından yayımlanan üniversitelerin akademik araştırma performanslarının değerlendirildiği “2024-2025 Dünyanın En İyi Üniversiteleri” sıralamasında Sakarya Üniversitesi, dünya genelinde 2459 üniversite arasından 1396. sırada yer aldı. Araştırma itibarı, yayınlar ve yayınların kalitesine odaklanan 13 değerlendirme kriteri ile oluşturulan bu sıralama, Sakarya Üniversitesi’nin Araştırma Üniversitesi olma yolundaki iddiasını daha da güçlendirdi. 2018-2022 yıllarını kapsayan verilerin kullanıldığı sıralamada, tüm verilerin Clarivate tarafından sağlanması, değerlendirmenin objektifliğini vurgulayan önemli bir unsur oldu.

Sakarya Üniversitesi, Asya bölgesinde yer alan 1131 üniversite arasında 488. sırada yer alırken, Türkiye üniversiteleri arasında ise 29. sırada yer aldı. Devlet Üniversiteleri arasında 20. sırada yer alan Sakarya Üniversitesi, YÖK tarafından belirlenen 23 araştırma üniversitesi ve 6 aday üniversite arasında 22. sıraya yerleşerek, araştırma üniversitesi olma yolundaki kararlılığını bir kez daha ortaya koydu.

Ayrıca, alan bazlı sıralamalarda Malzeme Bilimi alanında 476., Mühendislik alanında ise 902. sırada yer alarak dünya genelinde ilk 1000’e girmeyi başardı. Bu başarı, Sakarya Üniversitesi’nin bu alanlardaki yetkinliklerinin uluslararası düzeyde bir kez daha kanıtlanmasını sağladı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.