24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting

Araştırmacılar Kahvaltıda Buluştu

EĞİTİM

Sakarya Üniversitesi’nde, 2024 yılının birinci döneminde TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan araştırmacılar ile bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapmaya hak kazanan araştırmacılar, kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Sakarya Üniversitesi’nde, 2024 yılının birinci döneminde TÜBİTAK 1001 Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan araştırmacılar ile bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapmaya hak kazanan araştırmacılar, kahvaltı etkinliğinde buluştu.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al’ın da katıldığı etkinlikte, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında 2024 1. Dönem başvurusu kabul edilen 7 araştırmacı ile bir sonraki dönemi beklemeden başvuru yapmaya hak kazanan araştırmacılar bir araya geldi.

Son yıllarda TÜBİTAK 1001 programı kapsamında kazandığı hibelerle adından söz ettiren Sakarya Üniversitesi araştırmacıları, yaşamış oldukları tecrübeleri ve araştırma ekosistemini geliştirme konusunda önerilerini paylaşmak üzere kahvaltı etkinliğinde buluştu. Etkinliğin açılışından bir konuşma yapan Prof. Dr. Al, araştırma üniversitesi olma sürecinde herkese önemli görevler düştüğünü ve araştırmaya yoğunlaşan herkesin ve her ekibin bilimsel projeler ile bu görevi başarıyla yerine getirdiğini söyledi. Sakarya Üniversitesi’nde araştırma kültürünün her geçen büyüdüğünün altını çizen Prof. Dr. Al, “Genç araştırmacılara önem vermeliyiz. Bu doğrultuda çeşitliliği artırıp genç araştırmacıların ve yeni ekiplerin de TÜBİTAK projelerinde yer alması gerekiyor. Bu anlayışı güçlendirdiğimiz takdirde, araştırma ekosistemimiz daha da büyüyecektir” dedi.

Kahvaltıya katılan araştırmacılar ise fikir geliştirme, ekip oluşturma ve proje hazırlama konusundaki tecrübelerini paylaşarak, araştırma kültürünün geliştirilmesi konusunda Sakarya Üniversitesi’ne daha fazla katkı sağlayacaklarını belirttiler.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.