Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla açılan davada ilk kez savunma yapan Samanyolu Yayın Grubu eski Başkanı Hidayet Karaca, “Avukatım bıraktı, bazıları hakkında tutuklama kararı verilmiş. Bugün dilekçe yazdıracak avukat bulamıyorum” dedi.
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, hakkında yokluğunda tutuklama kararı verilen firari sanık Fethullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, emniyet müdürleri Ömer Köse, Yurt Atayün, Ali Fuat Yılmazer’in de bulunduğu 9’u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde Pazartesi günü görülmeye başlanan duruşmada, tutuklu sanıklar Hidayet Karaca, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de bulunduğu 9 tutuklu sanık ile bazı tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.
Duruşmada ilk kez savunma yapan Samanyolu Yayın Grubu eski Başkanı Hidayet Karaca, avukatının davayı bıraktığını belirterek, “Öncelikle savunmadan ziyade tarihe not düşüyorum. Çok zor şartlarda savunma yapıyorum. Avukatım bıraktı, bazıları hakkında tutuklama kararı verilmiş. Bugün dilekçe yazdıracak avukat bulamıyorum. İnanan, tevekkül eden bir yapım var. Dosyayı iyi bilmeyen bir avukat ile savunma yapacak olmamda bir hayır olduğunu düşünüyorum. Mantık ve insaf dışı bir davanın sanığı olarak burada bulunuyorum” dedi.
Televizyonda yayınlanan dizi nedeni ile suçlandığını öne süren Karaca, “Sayın savcı dizi işlerini televizyon sanatını bilmiyor olabilir. Ama hukuka inanıyorsanız evrensel hukuka göre meslek icra ediyorsanız hakkımdaki suçlamaların mantıkla izah edilemeyeceğini de bilmek gerekir. Dizide geçen yasaklı kelimelerle polislerin ne ilgisi var. Halkın tanımadığı bir gruba operasyon yapılacaksa o kişilerin reklamı dizide neden yapılsın? Eş zamanlı operasyon olduğuna göre diğer illerde mesajı nerede almışlar?” şeklinde konuştu.
“Mecazi suçlar filmde hiçbir şekilde suç kabul edilemez”
Şefkat Tepe dizisindeki ‘Karanlık Kurul’ sahnesine ilişkin iddianamede geçen iddiaları değerlendiren Hidayet Karaca, “Bu dizi onlarca yabancı ülkede satılmış, milyonlarca insanın izlediği bir dizi. Talimat nerede? Hukuki delil var mı? Mecazi suçlar filmde hiç bir şekilde suç kabul edilemez, zira gerçek değil hayaldir” diyerek hakkındaki suçlamaları reddetti.
Tahliye talepleri reddedildi
Karaca’nın ifadesinin ardından, tutuklu sanıkların tahliye talepleri alındı. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Duruşma 3-4-6-7 Ekim 2016 tarihine ertelendi.
İddianameden
İddianamede, bir numaralı sanık Fethullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor. Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 8’i tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.
(İHA)
Hidayet Karaca: "Dilekçe yazdıracak avukat bulamıyorum"
Hidayet Karaca: "Dilekçe yazdıracak avukat bulamıyorum"
24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting 24 Saat Güncel Haber Arama Motoru | Haber Scripti | Haber Yazılımı | Hosting
ASAYİŞ
Tahşiyeciler grubuna yönelik kumpas kurulduğu iddiasıyla açılan davada ilk kez savunma yapan Samanyolu Yayın Grubu eski Başkanı Hidayet Karaca, “Avukatım bıraktı, bazıları hakkında tutuklama kararı verilmiş. Bugün dilekçe yazdıracak...
Paylaş: